WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD: Weg met Hondenbelasting
Wijdemeren, wo 4 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De VVD Wijdemeren zal bij de komende Begrotingsraad op 10 november aanstaande een voorstel indienen voor het afschaffen van de hondenbelasting.

ingezonden bericht

VVD Wijdemeren stelt afschaffing hondenbelasting voor

De VVD Wijdemeren zal bij de komende Begrotingsraad op 10 november aanstaande een voorstel indienen voor het afschaffen van de hondenbelasting.

Wanneer dit voorstel wordt aangenomen, zal deze achterhaalde vorm van belasting heffen snel worden afgebouwd.

Ooit is hondenbelasting ingesteld als belasting voor de armen op vervoer van goederen (de hondenkar) en het tegengaan van het aantal honden per huishouden. Zowel het laatste als het eerste zijn in onze tijd als volledig achterhaald bestempeld. Blijft dus over dat het een bron van inkomsten is voor de gemeente, maar wel een hele doelloze en willekeurige vorm van belasting.

In 1/3 van de Nederlandse gemeentes wordt al geen hondenbelasting meer geheven en er volgen er steeds meer. Amsterdam bijvoorbeeld heeft onlangs aangekondigd per 1 januari 2016 ook hiermee te stoppen. Voor de VVD Wijdemeren is het helder, deze belasting is unfair, totaal niet meer van deze tijd en dient daarom te worden afgeschaft. De VVD zal hiervoor dan ook een motie indienen die hopelijk door alle modern denkende Wijdemeerse raadsleden zal worden ondersteund.

Martin Vuyk,
VVD Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief