WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes in Play Offs
Loosdrecht, zo 17 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht hebben zondagmiddag voor het eerst in tien jaar de playoffs om het Nederlands kampioenschap American Football gehaald.

Hieronder staat ook het verslag van vorige week, omdat dat door de emailstoring niet eerder bij ons was aangekomen.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes bereiken playoffs voor het eerst in tien jaar

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht hebben zondagmiddag voor het eerst in tien jaar de playoffs om het Nederlands kampioenschap American Football gehaald. Na een spannende ontknoping tegen de Amsterdam Panthers wisten de Hurricanes aan het langste eind te trekken. De Amsterdam Panthers moesten van Hilversum met meer dan 5 punten verschil winnen om nog kans te maken op de playoffs.

De Hurricanes begonnen goed en wisten meteen via een run van Maurice Tielen en een gemaakte PAT(point after touchdown) op een 7-0 voorsprong te komen. Vlak voor rust wisten de Hurricanes de score uit te breiden door een field goal van Tim Beuckens; 10-0. Waar geen vuiltje aan de lucht leek, sloeg de wedstrijd helemaal om. De Hurricanes gooide vlak voor rust de bal in de handen van de tegenstander, die deze terug liep voor een touchdown. De verdediging van de Hurricanes kon, dankzij Christiaan van de Bosch, de PAT van de Panthers oppakken en zelf teruglopen voor twee punten, waardoor de ruststand op 12-6 kwam.

Na rust werd de aanval van de Hurricanes erg slordig en onrustig. Maurice Tielen gooide zijn tweede interception die werd teruggelopen voor een touchdown, na een gemiste PAT kwam de stand gelijk op 12-12. Vlak hierna werd de bal gefumbled door de aanval van de Hurricanes en ook deze werd teruggelopen voor een touchdown, na een gelukte poging van de Panthers om voor 2 punten te gaan kwam de stand op 12-20. Hierna deden de Hurricanes weer voor het eerst wat terug door een field goal van Tim Beuckens, 15-20. Dit zorgde ervoor dat de Hurricanes weer virtueel in de playoffs stonden.

Nadat de bal uit de eigen endzone vloog van de Hurricanes kregen de Panthers een safety, wat zorgde voor een 15-22 stand. Met deze stand was de playoff hoop van de Panthers weer levend. Toch wisten de Hurricanes hun rug te rechten vlak voor tijd, na een goede drive was het Maurice Tielen zelf die de bal in de endzone rende. Omdat de Hurricanes niet het risico wilde lopen dat de Panthers in de verlenging met meer dan 5 punten konden winnen, besloten ze voor twee punten te gaan. Met succes, wat de eindstand op 23-22 bracht in het voordeel van de Hurricanes. Met deze overwinning zijn de Hurricanes niet meer te achterhalen door de Panthers en mogen zij voor het eerst in tien jaar gaan strijden in de playoffs om het Nederlands kampioenschap.

Verslag van 10 mei

Hilversum Hurricanes hebben geen kind aan Leiden Lightning

Zondag 10 mei namen de Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht het op in Leiden tegen de Leiden Lightning. Al vanaf de start was het duidelijk wat het plan van de Hurricanes was, snel scoren en de wedstrijd domineren. Door een aantal goede runs van Jurgen Joseph, wisten de Hurricanes al na hun eerste drive op voorsprong te komen; 7-0. Vlak daarna was het eveneens Jurgen Joseph die zijn tweede touchdown scoorde en daarmee de stand op 13-0 bracht.

De Leiden Lightning hadden duidelijk moeite met het variërende spel van de Hurricanes. Door een goed gecreëerde quarterback run, wist Maurice Tielen de bezoekers vlak na rust naar een nog grotere voorsprong te brengen; 19-0. Na de drie running touchdowns lieten de bezoekers zien ook over een uitstekende passing offence te beschikken. Zo werd een pass van Maurice Tielen  in de endzone gevangen door Nick da Costa, waardoor de stand op 26-0 kwam. Leiden probeerde vlak voor rust nog wat terug te doen, maar wanneer Christiaan van den Bosch de bal uit de handen van de runningback wist te pakken en zelf terug liep voor de vijfde Hilversumse touchdown, leek het verzet van de thuisploeg gebroken. De rust stand kwam op 33-0.

Na de rust deden de Hurricanes het rustig aan en speelde zakelijk de wedstrijd uit. Wel werd er nog een keer gescoord door een pass van Maurice Tielen op Daan Bording, die daarmee de eindstand 40-0 op het bord bracht. Door deze overwinning zijn de Hurricanes nog maar een overwinning verwijdert van een play off plek die recht geeft op het spelen om het Nederlands kampioenschap. De eerste kans waarop de Hurricanes deze plek kunnen veilig stellen is aankomende zondag 17 mei, dan nemen de Hurricanes het thuis op tegen de Amsterdam Panthers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.