WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Start Loosdrechts Terras
Oud Loosdrecht, za 9 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 1 mei gaf wethouder Theo Reijn tijdens een feestelijke bijeenkomst het startschot voor de aanbesteding van het Loosdrechts Terras.

persbericht

Drie mijlpalen Loosdrechts Terras feestelijk gevierd
Aanbesteding voor centrumplan Loosdrecht kan starten

Op vrijdag 1 mei gaf wethouder Theo Reijn tijdens een feestelijke bijeenkomst het startschot voor de aanbesteding van het Loosdrechts Terras. De handeling markeerde ook de totstandkoming van het Masterplan en de afronding van de grondwerken. ‘Het is nu tijd om vooruit te kijken naar een ontwikkeling die van Loosdrecht weer hèt natuurlijke hart van de watersport maakt.’

Actieve participatie

Bij de start van de aanbesteding memoreerde wethouder Theo Reijn het vaststellen van het Masterplan en de afronding van de voorbereidingen voor de bouw (bouwrijp maken). Bij de toelichting op het Masterplan kreeg Jolanda Bonnema, als vertegenwoordiger van de recreatie-ondernemers gelegenheid om stil te staan bij het voortraject waar zij en andere omwonenden en ondernemers aan meewerkten: ‘Dit plan was er niet gekomen zonder onze actieve participatie,’ zo stelde ze tijdens haar presentatie. Daarnaast toonde wethouder Reijn zich zeer tevreden met de afronding van alle grondwerken. Vooruitlopend op het centrumplan is ook al een deel van de haven aangelegd waar veel bootjes gebruik van maken.

Nadruk op de kwaliteit

De gemeente Wijdemeren hanteert een nieuwe vorm van aanbesteden voor het centrumplan van Loosdrecht: via het Best Value Procurement of Prestatie Inkoop wordt de nadruk op de kwaliteit van aanbiedingen van marktpartijen gelegd. Regels worden zoveel mogelijk beperkt, marktpartijen worden uitgenodigd om al hun kennis en innovatiekracht in te zetten bij de aanbesteding. Via aanbestedingssite TenderNed is de aanbesteding van het Loosdrechts Terras gepubliceerd. Marktpartijen kunnen inschrijven tot begin juni op de aanbesteding. Medio juli wordt daar volgens de principes van het Best Value Procurement een keuze voor de meest geschikte partij gemaakt, waarmee vervolgens dit najaar een definitief contract wordt gemaakt. Medio 2016 kunnen de werkzaamheden dan starten en in 2018 kan het nieuwe centrum voor Loosdrecht gereed zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief