WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sloepentocht 2015
Wijdemeren, ma 29 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren werd de Sloepentocht 2015 gehouden, het rondje Loosdrecht. Een feestje onder wisselende weersomstandigheden, regen en zonneschijn met een prima temperatuur.

Er leken wat minder deelnemers dan vorig jaar te zijn, maar de uitbundigheid was er niet minder om. Alles wat kon varen, voer mee. Sloepen, sleepbootjes, vlotten, vletten, varende bussen en opblaasboten. Bij de drie sluizen was er veel te doen. Muziek, spelen en het uitdelen van cadeautjes. Ook op tal van tussenliggende plaatsen was wat te doen, muziek, drankjes en gezelligheid. Er waren twee routes, de rode van het Hemeltje via de Raaisluis over de Loosdrechtse Plassen naar de Mijndense sluis over de Vecht terug naar het Hemeltje aan het eind van het Hilversums Kanaal met een uitstapje naar Ottenhome aan de Wijde Blik in Kortenhoef. En de groene route die andersom tegen de klok in ook dezelfde weg volgde.

Het thema was Love Boat. Sommigen deden veel aan het versieren van hun schip en het aantrekken van passende kleding. Verkopers van witte kapiteinspetten moeten fantastische zaken hebben gedaan, want langs de hele route waren ze te zien, boten met vijf, tien, zelfs twintig witte petten aan boord.


De CDA-boot, zittend, met groene broek, Dik van Enk, achter hem Erik Torsing.
Staand met het witte shirt, Rosalie van Rijn.

In de haven van Ottenhome signaleerde de WWK een boot met drie CDA raadsleden en een stuk of tien jongedames, onder wie raadslid Rosalie van Rijn. Dik van Enk aan het roer, bijgestaan door Erik Torsing, terwijl de dames dansten op de muziek die over het water schalde. "Met elkaar" :zoals Theo Reijn, de CDA roerganger, vrijwel dagelijks twittert. Aan de buitenbar van Ottenhome vond een kort coalitieoverleg met de exploitant van Ottenhome, Tim Emmelot, de fractievoorzitter van de VVD, plaats onder het genot van een drankje.

bron
WWK
foto/video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief