WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes Ongeslagen
Loosdrecht, ma 15 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De American Footballers uit Loosdrecht, De Hilversum Hurricanes, maakten zaterdag een feestje van de wedstrijd tegen de Nijmegen Pirates.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes blijven thuis
ongeslagen op weg naar de playoffs

Zaterdagavond hadden de Hilversum Hurricanes er een waar Amerikaans feestje van gemaakt. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen de Nijmegen Pirates en ondanks dat Hilversum al geplaatst was voor de playoffs, maakte de Hurricanes er een waar spektakel van. Na een spectaculaire opkomst van beide teams werden het Amerikaanse en Nederlandse volkslied ter gehore gebracht. Nadat de wethouder van Hilversum Arjo Klamer de ‘cointoss’ had verricht, kon de wedstrijd daadwerkelijk van start gaan.

Zo spectaculair als de wedstrijd rondom was georganiseerd, viel de wedstrijd zelf wat tegen. De Hurricanes speelde niet hun beste spel en probeerde vooral niet geblesseerd te raken met de playoffs in het vooruitzicht. Wel kwamen de Hurricanes al snel op voorsprong, de aanval van Nijmegen gooide al op hun eerste drive een interception welke werd teruggelopen door Joery Blankenstein voor een touchdown; 7-0. Hierna was het de aanval van de Hurricanes zelf die na een pass van Maurice Tielen op zijn receiver Nick da Costa de stand op 14-0 bracht. Na dit sterke begin leek Hilversum het een stuk rustiger aan te doen, twee fieldgoals van Tim Beuckens bracht de ruststand nog op 20-0, maar de wedstrijd veranderde meer in een foutenfestival van beide teams.

In de tweede helft deden de Hurricanes het nog rustiger aan en wisten de bezoekers zelfs wat terug te doen door een run werd het 20-6. Hilversum kreeg zelf het slotakkoord, het was wederom spelverdeler Maurice Tielen die zijn favoriete receiver van het seizoen Nick da Costa wist te vinden en daarmee de eindstand op 27-6 bracht. Nijmegen is daarmee gedegradeerd uit de eredivisie en de Hilversum Hurricanes blijven met deze overwinning ongeslagen thuis en gaan met een goed gevoel richting de playoffs. Deze zullen volgende week 21 juni plaats vinden in Alphen aan de Rijn tegen de Eagles. Daar moeten de Hurricanes er een paar schepjes bovenop doen, want in de playoffs worden alle fouten genadeloos afgestraft.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief