WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Honden aan de Lijn
Ankeveen, di 9 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning uit Ankeveen roept hondenbezitters op om hun viervoeters bij zich en onder controle te houden.

ingezonden brief

Hondeneigenaren, gebrek aan norm- en waardenbesef

Afgelopen week werden we opgeschrikt met een foto in de G&E-bode over honden die op de Westerheide een reegeit, die net een kalfje ter wereld zou brengen, hadden aangevallen. Gevolg: Reegeit dood, het kalfje, dat nog half uit de reegeit hing, ook overleden. Helaas komt dit regelmatig voor.

Regelmatig kom ik mensen tegen die de honden maar overal los laten lopen, ook wanneer dat niet is toegestaan. Ook in mijn tijd als postbode werd ik weleens belaagd door een hond die gewoon losliep terwij; er geen hond naar omkeek.

De termen: zoiets doet mijn hond niet, mijn honden doen niets, die kennen we allemaal, net als het evenlater zogenaamd verbaasd uitgeroepen: Goh, dat doet hij anders nooit. Maar dan is het al te laat.

Mensen nemen rustig hun hond overal mee naar toe, ook als dat ongewenst is, vandaag zag ik bv weer mensen rustig met hun viervoeter de Meenthof binnenwandelen, het bord verboden voor honden compleet negerend.

Regelmatig wordt ik belaagd door honden, bv op het fietspad in het Spanderswoud, waar overigens een aanlijngebod is, ik schop wel van me af, liefst raak,  of lopen er meerdere honden pal voor je fiets en moet je je er maar tussendoor zien te manoeuvreren. Maar owee als er iets met de hond gebeurd, dan is de wereld te klein.

En dan heb ik het nog niet eens over honden die in de horeca of bij mensen thuis ongewenst tegen je opspringen, en de baas vind dat allemaal maar normaal. Of over de hondenpoep die zo zelden wordt opgeruimd.

Ik persoonlijk zie liever een hond op mijn bord en een ree in het bos dan het omgekeerde.

Daarom een oproep aan alle hondenbezitters: Heb begrip voor mensen die niet van honden houden, kinderen zijn er vaak bang voor, en houdt u aan de regels. Natuurlijk heeft iedereen de liefste hond ter wereld die nooit iets fout doet, maar toch. Zeker in de bossen, honden zijn nu eenmaal roofdieren, zij hebben een jachtinstinct, houdt daar rekening mee.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ingezonden brief
foto
---
auteur
ingezonden brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief