WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Lach van Doets
Loosdrecht, ma 8 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter liet zich inspireren voor zijn column door de opening van het gerestaureerde landgoed Eikenrode in Loosdrecht met nu als bestemming Zorginstelling.

De foto komt van een album dat wethouder Theo Reijn samenstelde op Facebook.

Putter

De tevreden lach van Adriaan Doets

De zon scheen, er was champagne, er waren  meer dan honderd genodigden, op het terras straalde de fameuze Loosdrechter Adriaan Doets, een goedkeurend oog van ex burgemeester Don Bijl gleed door het huis, er klonk een blijde toespraak van loco-burgemeester Theo Reijn, er werd een fraaie boom geplant, en in het terechte middelpunt van dit alles,  Nico Ockhuisen liet het gelaten over zich heenkomen. Trots?

Zonder enige twijfel en dat mag dan ook, het landgoed Eikenrode, speelbal van de aangrenzende buurt en de lokale politiek, ligt er eindelijk schitterend bij. Een nieuwe bestemming als zorginstelling, een totaal gerenoveerd park wie had dat ooit kunnen denken.

Indianenverhalen, verdachtmakingen, roddel en achterklap het ging er allemaal aan vooraf, maar daar was zaterdagmiddag bij de officiële openstelling geen plek voor. Het is bekend dat Nico Ockhuisen in Loosdrecht een controversiële figuur is, maar voor mij mag hij  sinds zaterdag best lekker zo lang mogelijk controversieel blijven.

Hij heeft zich nooit laten afschrikken door de aan Eikenrode grenzende buurt, die zo’n beetje alles uit de kast haalde om hem de voet dwars te zetten. Die dacht, om de woorden van Theo Reijn ongeveer te citeren, “dat het park en onderdeel van hun achtertuin was”.  Overigens liet de buurt het afweten op deze feestelijke middag, net als het overgrote deel van de raadsleden. Er had toch minstens wel een vlag uitgehangen mogen worden.

Het grote huis is al volledig vernieuwd, het koetshuis, nu nog een ruïne , zal spoedig onder handen worden genomen. Er is een gefortuneerde doelgroep in Nederland die zich wonen en verzorgen in een omgeving als Eikenrode kan veroorloven. Daar hoeft niemand aan te twijfelen.

Maar voor Wijdemeren, voor Loosdrecht in het bijzonder, geldt vooral dat  een cultureel erfgoed bewaard is gebleven. Buitenplaats, park, zorginstelling, de aanhouder heeft gewonnen. De tevreden lach van Adriaan Doets zegt genoeg.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
Theo Reijn
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief