WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Er valt niets te Lachen!
Nederhorst den Berg, do 4 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster wijst de redacteur van de WWK terecht, omdat deze humor zag in een foto met opschrift die beiden zeer serieus van aard waren. Er valt niets te lachen!

Cor Koster

Lachen

De foto van een aantal bejaarden, die hun rollator laten controleren, wekte bij Rik Jungmann, redacteur van de Wijdemeerse Webkrant, een spontane lach op. Kennelijk is er iets lachwekkends aan ouderen die de steun van een rollator nodig hebben.

De foto verscheen in de serie 'Wijdemeren in Beeld' op de achterpagina van het Weekblad Wijdemeren. Nogal logisch dat zo’n foto in zo’n serie opgenomen wordt, want er zijn nogal wat bejaarden in onze gemeente: 22,4% van alle inwoners is 65 jaar of ouder; 5,4% is zelfs 80 of ouder. Van hen hebben 100 mensen hun rollator na laten kijken, daartoe opgeroepen door de ouderenbonden KBO en ANBO. Een uiterst nuttige exercitie. Misschien zinvoller dan menig evenement of sportieve prestatie waarvan een foto de achterpagina siert.

Maar Rik moest er om lachen. Hij vroeg zich zelfs af of Tom Cornelissen niet toch gelijk had. Tom is die columnist die zich soms nogal laatdunkend uitlaat over bepaalde groepen. Zo beschreef hij een paar oude mensen als “een roedel loopse bejaarden”. Da’s humor, tegenwoordig. LOL.

Je hoort dit soort discriminerende opmerkingen vaker, ook in Wijdemeren. Kijk, dat het meisje Zandbergen ’t niet op homo’s heeft en niet wil dat ze bloot rondlopen in de bebouwde kom, is alleen maar grappig. Dat Tom Cornelissen zich soms wat ongelukkig uitdrukt is hem te vergeven; hij is nog jong en kan nog veel leren. Maar dat Rik Jungmann spontaan in lachen uitbarst als hij een foto ziet van mensen met een rollator, is kwalijker. Hij zou de leeftijd des onderscheids inmiddels bereikt moeten hebben.

Rik loopt trouwens zelf ook niet meer zo vlot als toen hij - een jonge libertijn - het ’s-Gravelandse politieke toneel betrad. Ik geef hem nog een jaar of tien en dan moet ook hij aan de rollator. Die mag hij vervolgens komen laten afstellen bij het klusjesteam. Ik maak dan wel een foto.

Dat wordt lachen, jôh!

Cor Koster
Nederhorst den Berg

Antwoord:

Het was niet de foto die mij deed lachen. Het was de combinatie van de kop "Wijdemeren in Beeld" met de foto van een rollatorpark dat onderhoud krijgt terwijl de vele eigenaren op leeftijd geduldig op een bankje zitten te wachten. Waarom schoot ik in de lach? Omdat dat volgens mij een ietwat eenzijdige kijk op "Wijdemeren in Beeld" is.

Meteen maar even wat dingen rechtzetten. Het was de combinatie die op mijn lachspieren werkte. De WWK-tekst was niet discriminerend bedoeld. (Kan je ouderen eigenlijk wel discrimineren als je zelf tot die groep behoort?)

Cor Koster sprak mij in tweede termijn bestraffend toe: "Get your facts straight, mate!" De foto werd door hem gemaakt en de fietsenmakers werden gewoon eerlijk betaald voor de twee uur dat zij bezig waren. De grootste domheid waarop Cor mij betrapte was dat rollatorbandjes massief zijn. Hoezo oppompen? Er is niets te pompen!

Toch maar vast eens oefenen...

Groeten uit zonnig Kortenhoef!
Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Cor Koster
foto
---
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief