WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raad in het Donker
Wijdemeren, vr 3 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het werd gisteren even donker in de raadszaal. De bliksem was ergens ingeslagen. Alleen de iPads en de noodverlichting gaven licht. Een schorsing van een half uurtje was het gevolg.

Er ontstond een enigszins feestelijk sfeertje. Een schoolreisjesgevoel. De laatste raad voor het zomerreces is toch altijd al een beetje vrolijker dan anders. Burgemeester Martijn Smit die bij de aanvang vergeten bleek zijn ambtsketen om te doen. Tim Emmelot (VVD), die zo van zijn terras was weggelopen in korte broek met teenslippers en Jan Verbruggen (CDA) die in de loop van de avond smakelijk een banaantje oppeuzelde. De gordijnen van de raadszaal aan de kant van de binnenplaats werden geopend om toch wat licht binnen te krijgen.


Schorsing

Meerkat

Het bleek dat de opname van de raadsvergadering en de uitzending via internet ook gestoord was. Voor burgemeester Smit was dat reden om gekscherend te zeggen: "Er loopt geen band, dus u kunt nu alles zeggen!" Alette Zandbergen zette Meerkat in om een live uitzending van de vergadering via haar mobiele telefoon te verzorgen. Het gevolg was dat die na tien minuten leeg dreigde te raken. Een haspel van de gemeente en een oplader van Tim Emmelot brachten de broodnodige stroom om de haar uitzending "on air" te houden. Uit Tweets kon opgemaakt worden dat er tenminste één kijkster was, Saskia Luijer van het Weekblad Wijdemeren. Herman Stuijver zat naast de WWK redactie en -fotoredactie in het donker.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief