WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zandbergen vs. Ockhuisen
Nieuw Loosdrecht, do 2 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De burenruzie tussen Alette Zandbergen (DLP) en Nico Ockhuisen, eigenaar van landgoed Eikenrode kreeg gisteren een nieuwe dimensie voor de bestuursrechter in Utrecht.

Raadslid en Buurvrouw


Alette Zandbergen (DLP), op de achtergrond Eikenrode.
(foto: DLP)

"Raadslid van DLP vecht verbouwing Eikenrode aan" (G&E) en "Rechter verbaasd over 'bozigheid' in kwestie Eikenrode" (Dichtbij.nl) dat zijn de grote koppen boven verslagen van die media over de zitting van de Utrechtse bestuursrechter. Alette Zandbergen, ditmaal niet als raadslid van DLP, maar in haar hoedanigheid van buurvrouw van Nico Ockhuisen, wil dat de rechter de vergunning afwijst die de gemeente Wijdemeren aan Nico Ockhuisen verleende voor de inmiddels afgeronde verbouwing van het landgoed Eikenrode. Eikenrode biedt nu plaats aan achttien zorgappartementen die deels al in gebruik zijn.

Uitzicht bedreigd

Het verzet van Alette Zandbergen geldt niet de verbouwing van het landgoed zelf. Zij is van mening dat de vergunning ook ruimte biedt voor meer bouwactiviteiten op het terrein van Eikenrode, waarop zij vanuit haar werkkamer uitzicht heeft. Nu kijkt zij tegen het park aan, dan kijkt zij tegen bouwsels aan, zo denkt zij, gesteund door haar advocaat.
Dat Nico Ockhuisen en de gemeente, waarvan zij raadslid is, verklaren dat het niet de bedoeling is om er meer te gaan bouwen overtuigt haar niet. Zij denkt dat een eventuele nieuwe eigenaar gebruik kan gaan maken van de mogelijkheden van de vergunning en alsnog gaan bouwen.

Schuld van de media


Nico Ockhuisen (foto: Douwe van Essen)

Nico Ockhuisen is niet van plan om het landgoed te verkopen, zo verklaarde hij. Volgens hem zijn de media de schuld van een misverstand, omdat zij een standaardclausule in de huurovereenkomst van de appartementen verkeerd interpreteerden. Voorts is hij van mening dat Alette Zandbergen alleen maar bezig is om hem "het leven zuur te maken". De gemeenteambtenaren, verantwoordelijk voor het verstrekken van de vergunning, ontkenden in de rechtszaal overigens dat de omstreden vergunning ruimte laat voor het plegen van nieuwbouw. Het lukte hen voorafgaand aan de rechtszaak niet om Alette Zandbergen te overtuigen van hun gelijk en haar gerust te stellen.

Bozigheid

De rechter probeerde niet eens om beide partijen met elkaar in gesprek te brengen, gezien "de bozigheid" die in de rechtszaal heerste. Zij besloot derhalve om over zes weken uitspraak te doen in deze kwestie.

Dossier Eikenrode

bron
Dichtbij, G&E
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief