WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
30 Dagen zonder Alcohol
Wijdemeren, za 31 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De actie 30 dagen zonder alcohol start weer op 2 maart en eindigt op 31 maart. Het doel is om na die periode weer bewuster te kiezen voor een drankje met of zonder alcohol.

persbericht

Ga fris de lente in met ‘30 dagen zonder alcohol’

Ga fris de lente in. Dat is het motto van de nieuwe actie van GGD Gooi en Vechtstreek om inwoners te motiveren 30 dagen geen alcohol te drinken. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Het doel van deze actie is gewoontegedrag doorbreken en na afloop weer bewust kiezen voor wel of geen alcohol. De actie start 2 maart en eindigt 31 maart.  Iedereen die zich aanmeldt op www.30dagenzonderalcohol.nu ontvangt een startpakket en tijdens de actie regelmatig nieuwsbrieven met tips en ervaringen om het vol te houden.

De  actie werkt en spreekt jong en oud aan

De actie ‘30 dagen zonder alcohol’ is een positieve uitdaging om een periode geen alcohol te drinken. Iedereen kan eraan meedoen: individueel (een afspraak met jezelf) of samen met vrienden, collega’s of familieleden.  De actie wordt in de regio Gooi en Vechtstreek al voor de vierde keer georganiseerd en wordt nu ook in veel andere regio’s van Nederland uitgezet. De resultaten van eerdere jaren zijn positief. Jong en oud, veel drinkers en gelegenheidsdrinkers doen mee. Meer dan 80% van de deelnemers lukt het om 30 dagen geen alcohol te drinken. Deelnemers zijn na afloop trots op zichzelf. Ook blijkt dat een grote groep weken na de actie bewuster kiest voor wel of niet drinken, minder alcohol drinkt, zich fitter voelt en beter slaapt.

Waarom de uitdaging 30 dagen zonder alcohol?

Meer dan 85% van de inwoners in de Gooi en Vechtstreek drinkt alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: voor of tijdens het eten, voor het slapen gaan, na het sporten, bij de vrijdagmiddagborrel, voor de buis bij het voetbal.

Om gewoontegedrag te doorbreken en weer bewust te kiezen voor wel of niet drinken, is de actie 30 zonder alcohol ontstaan. Een andere reden is om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd (de NIX18-generatie) die we ook vragen helemaal geen alcohol te drinken tot hun 18e en te laten zien dat het ook gezellig kan zijn zonder alcohol. 

De website www.30dagenzonderalcohol.nu

Wie mee wil doen aan de actie kan zich via de website 30dagenzonderalcohol.nu aanmelden.
Organisaties die de actie actief willen ondersteunen en/of verspreiden onder hun werknemers of klanten, kunnen contact opnemen met de GGD via 30dagenzonderalcohol@ggdgooi.nu.

Samen aan de slag

De actie 30dagenzonder alcohol wordt georganiseerd in het kader van het programma Samen aan de slag tegen riskant alcoholgebruik jeugd’ en is gericht op de volwassenen in het algemeen en ouders, trainers, docenten en andere voorbeeldfiguren voor de jeugd in het bijzonder. In het programma werken gemeenten, GGD, politie, VWA, Jellinek , Tergooi en Trimbos samen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief