WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Vogelsnacks Maken
's-Graveland, vr 30 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tijdens een korte workshop voor volwassenen leer je hoe leuk en makkelijk het is om smakelijke dennenappels, vetbollen en pindaslingers voor de vogels te maken.

persbericht

Workshop Natuurmonumenten: Vogelsnacks maken

Maak de lekkerste wintersnacks voor onze overwinterende vogels! Tijdens een korte workshop voor volwassenen leer je hoe leuk en makkelijk het is om smakelijke dennenappels, vetbollen en pindaslingers te maken. Kom donderdag 12 februari tussen 10 en 12 uur naar het Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland en help de vogels de winter door!


Foto: Ben Walet/NM

Aan de slag met natuurlijk materiaal

Vooraf aanmelden voor de workshop is niet nodig. Wandel tussen 10.00u en 12.00u gezellig binnen, neem plaats aan de werktafel en ga aan de slag onder begeleiding van medewerkers van Natuurmonumenten. Voor de benodigde materialen is uiteraard gezorgd.

Wandeling met boswachter

Is het weer goed en zijn er genoeg belangstellenden? Dan neemt de boswachter je na de workshop graag mee op een verfrissende wandeling op landgoed Boekesteyn. Hij of zij kan je alles vertellen over wat er leeft en groeit.

Waarom wintersnacks maken voor de vogels?

Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden om daar te overwinteren. Maar de vogels die hier blijven hebben soms moeite genoeg voedsel te vinden; insecten, vruchten, bessen en zaden staan ook in de winterstand. De vogels moeten hard hun best doen om voldoende eten te vinden. Wintersnacks, zoals vetbollen, zijn dan zeer welkom. Ware delicatessen voor de hongerige vogels!

Informatie

Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54 b, 1243 JJ ’s-Graveland, T 035 - 656 30 80
Datum: donderdag 12 februari 2015
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Prijzen: Leden Natuurmonumenten € 2,50 niet-leden € 4,00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief