WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vivezza Trio in het Jagthuis
Horstermeer, za 24 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 6 februari speelt het Vivezza Trio in het Jagthuis in de Horstermeer werken van Sjostakoviytsj, Hindemith, Stravinsky en Dvorák.

persbericht

Concert Vivezza Trio in het Jagthuis
vrijdag 6 februari

Opgewekt, vrolijk en levendig. Dat zijn de bijvoegelijke naamwoorden die Trio Vivezza kenmerken. Drie jonge vrouwen hebben hun energie samengevoegd: violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsma en pianiste Angélique Heemsbergen.

Het trio maakte in 2009 een vliegende start in Utrecht waar de drie elkaar leerden kennen. Nu zijn ze regelmatig te horen op radio 4 en ook in verschillende concertzalen, waaronder op vrijdag 6 februari in het Jagthuis. Het programma opent dan met Vijf stukken van Sjostakovitsj. Dat werk werd oorspronkelijk geschreven voor twee violen en piano, maar het trio speelt het in de goed klinkende bewerking van Levon Atovmyan. In het Trio van Aram Khachaturian hoort u volksmelodieën uit Armenië en Oezbekistan voorbij komen. De pianist mag tijdens het Duo voor viool en klarinet van Paul Hindemith even uitrusten. Daarna gaat het echter los met de beroemde en opzwepende Czardas van Monti, door violiste Inger van Vliet bewerkt voor haar eigen trio. Na de pauze staat Stravinsky’s l’histoire du soldat op het programma. Hierin wordt het verhaal verteld over een soldaat die zijn viool aan de duivel geeft in ruil voor een boek dat de economie voorspelt. Tja, de economie voorspellen, dat zouden we allemaal wel willen! Trio Vivezza eindigt vrolijk met een paar Slavische dansen van Dvorak.

Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld en betaalt voor concert en maaltijd samen slechts 30 euro.

Vivezza Trio: vrijdag 6 februari 2015, concert 20.15 uur, maaltijd 19 uur. Entree concert 15 euro (tot 30 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Vivezza Trio

  • Dmitri Sjostakoviytsj (1906 - 1975) - Five pieces (1949 - 1955)
    (arr. Levon Atovmyan)
  • Aram Khachaturian (1903 - 1978) - Trio (1932)
    I Andante con dolore
    II Allegro
    III Moderato
  • Paul Hindemith (1895 - 1963) - Duet voor viool en klarinet (1932)
    I Lebhaft
    II Massigt bewegt
  • Vittorio Monti (1868 - 1922) - Czardas (1904)
    (arr. Inger van Vliet)

    Igor Stravinsky (1882-1971) - Suite from L'Histoire du Soldat (1918)
    I. The Soldier's March
    II. The Soldier's Violin
    III. A Little Concert
    IV. Tango-Waltz-Ragtime
    V. The Devil's Dance
  • Antonin Dvorák (1841 - 1904)- Slavonic Dance No. 2, op. 72 (1886)
    (arr. Inger van Vliet)
  • Antonin Dvorák (1841 - 1904) - Slavonic Dance No. 7, op. 46 (1878)
    (arr. Inger van Vliet)

Gegevens over de musici

Vivezza Trio: Inger van Vliet - viool, Nicole van Jaarsveld - klarinet, Angélique Heemsbergen - piano

Na een vliegende start in het najaar van 2009 won dit opgewekte trio in 2010 de kamermuziekmarathon van het Conservatorium van Utrecht en speelden zij verschillende concerten live voor Radio 4 in het Zondagochtendconcert in de Spiegelzaal in Het Concertgebouw en voor het programma Viertakt Podium. In februari 2014 werden zij uitgenodigd voor Opium op 4, waar zij diverse werken live ten gehore brachten. Ook gaven zij concerten in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en in De Oosterpoort in Groningen.
Na hun afstuderen besloten ze als professioneel ensemble door te gaan wat resulteerde in vele concerten in het gehele land èn de start van hun eerste cd-opname.
Zij kregen als ensemble masterclasses van onder andere violist Mark Gothoni, klarinettist Ralph Manno en pianiste Kyoko Hashimoto. Ook werden zij gecoached door klarinettisten Hein Wiedijk en Céleste Zewald, violisten Chris Duindam en Kees Hülsmann en pianisten Hans Eijsackers en Marian Bolt.
Het Vivezza Trio doet haar naam eer aan door het samenstellen van levendige en fantasierijke programma’s. Het programma wordt omlijst met gesproken toelichtingen door de musici om zo het publiek mee te voeren in hun persoonlijke verhaal achter de muziek.

Inger van Vliet vertolkte als soliste de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart. Zij soleerde met het strijkorkest van het Conservatorium van Utrecht en voerde het Vioolconcert in e-klein van Mendelssohn uit met het Leiden Sinfonietta. Ook soleerde zij met het Westerkamerorkest in het Vioolconcert no.5 van Vieuxtemps. Zij gaf recitals in onder andere Vredenburg Leeuwenbergh en remplaceert regelmatig in het Residentie Orkest te Den Haag, het Noord Nederlands Orkest en andere professionele orkesten. Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans werd zij geselecteerd voor de opleiding Master Solo/Excellence bij Chris Duindam aan het Conservatorium van Utrecht, waar zij met zeer goed resultaat afstudeerde met Brahms' Vioolconcert. Inger maakte internationale tournees met onder meer het European Union Youth Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy. Als veelzijdig violiste wordt zij ook regelmatig gevraagd als concertmeester van verschillende projectorkesten. Een grote passie van Inger is het spelen van kamermuziek wat met het Vivezza Trio tot uiting komt.

Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en Vredenburg Leeuwenbergh. Ze was soliste in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Nicole studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Angélique Heemsbergen was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue en in de serie Sirenen van Stichting PodiumTalent Nederland. Ze speelde concerten in Het Concertgebouw en Vredenburg Leeuwenbergh en was meerdere malen live te horen op Radio 4.
Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist en was eerder verbonden aan (opera)producties van o.a. Caroline Ansink, Chiel Meijering, het Utrechts Blazers Ensemble, het Utrechts Studenten Koor en Orkest, het NAS, de NJO Summer Academy en bij concoursen als het Prinses Christina Concours, het Herman Krebbers Viool- en Celloconcours en de Maassluisse Muziekweek. Komend seizoen zal ze ook te horen zijn tijdens het International Flute Competition. Ze studeerde bij de Italiaanse pianist Paolo Giacometti. Daarnaast kreeg ze kamermuzieklessen bij Martyn van den Hoek en Marian Bolt. In 2009 behaalde zij haar Master of Music in Performance, met als specialisatie Kamermuziek. Ze volgde masterclasses bij o.a. Pascal Devoyon, Kyoko Hashimoto, David Owen Norris en Richard Egarr.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief