WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
American Football Start
Loosdrecht, za 24 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zondag 1 februari is het zover, dan maken de Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht zich op voor het nieuwe seizoen in de eredivisie van het American football.

persbericht

Hilversum Hurricanes maakt zich op voor seizoenstart

Zondag 1 februari is het zover, dan maakt de formatie van Edwin Braakman zich op voor het nieuwe seizoen in de eredivisie van het American football. De openingswedstrijd dit seizoen speelt de Hilversum Hurricanes thuis tegen de nieuwkomer in de eredivisie de Leiden Lightning. Na afgelopen seizoen een zwaar eerste jaar te hebben gehad, weten de spelers van de Hurricanes wat ze te wachten staat.

Het doel dit jaar voor de Hilversum Hurricanes ligt volgens coach Edwin Braakman op het behalen van de playoffs, waarin uiteindelijk gestreden gaat worden om het Nederlands kampioenschap. Dit jaar voor het eerst in een 8 team eredivisie, waar voorheen maar ruimte was voor 6 teams op het hoogste niveau van Nederland, zien zij meer kansen om de playoffs te halen dan afgelopen jaar. ‘Het verschil is kleiner geworden tussen de teams, waardoor het behalen van de playoffs zeker tot de mogelijkheden behoort’; aldus coach Edwin Braakman.  Hiervoor zullen de Hurricanes bij de bovenste twee van hun poule van vier moeten eindigen. Zij zijn dit jaar ingedeeld met verliezend finalist van vorig jaar de Amsterdam Crusaders, de Amsterdam Panthers en de nieuwkomer de Leiden Lightning.

De eerste wedstrijd van het seizoen start 1 februari in Hilversum tegen de nieuwkomer in de eredivisie de Leiden Lightning. ‘Bij dit team zitten een aantal nieuwe jongens, maar ook een heel aantal met al jaren ervaring in de top van Nederland, we mogen ze niet onderschatten’; vertelt captain en spelverdeler Maurice Tielen. Edwin Braakman voegt hier aan toe:’ Als iedereen zijn niveau haalt, wat ze op trainen ook laten zien, dan hebben we een grote kans om het seizoen goed van start te gaan en te vechten voor een playoff plek.’  1 februari is ook de dag waarop de Superbowl wordt gespeeld, de finale van het American Football in de hoogste league van Amerika.  Iedereen is van harte welkom op het sportcomplex van de Hurricanes aan ’t Jagerpaadje 32 te Loosdrecht. De jongens van de Hurricanes kunnen alle support gebruiken, om het seizoen goed te beginnen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief