WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe Wegbelijning
Wijdemeren, do 22 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vandaag verzonden de wijkagenten van Wijdemeren een nuttige Tweet over de Nieuwe Wegbelijning onder het motto 'Opfrisser'.

Bij de Tweet hoorde onderstaande afbeelding met verschillende typen wegbelijning. Voor mij was het plaatje geen opfrisser, maar nieuw moet ik bekennen. Ik had wel eens, rijdend in Friesland zo'n lange 100 km weg gezien met een groene strook in het midden. Ook tussen Hoorn en Enkhuizen kwam ik er wel eens eentje tegen, maar ik verkeerde in de veronderstelling dat de provincie de geestelijke vader was van die groene streep in het midden. Hier in de regio zou ik niet zo'n weg weten. Ook in mijn omgeving was het fenomeen 'Nieuwe Wegbelijning' onbekend overigens.

Ik was dan ook verrast te vernemen dat er echt over nagedacht is en sterker nog dat aan de belijning is te zien hoe hard er gereden mag worden. Een standaard met wel veel soorten strepen, kleuren en stippels. (Al hoop ik dat de hectometerpaaltjes ook blijven aangeven hoe hard je mag voor als je het even niet weet.)

Eigenlijk net zoiets als die borden op de snelweg. Er staat niet op hoe hard je nu mag, maar er staat wel een bord met 120 en een start- en eindtijd voor komende nacht eronder. Hoe hard mag je daar dan overdag? 130? 100? Ik neem meestal maar het zekere voor het onzekere in dit soort gevallen.

De Opfrisser

bron
Tweet Pol. Wdm
foto
Tweet Pol. Wdm
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief