WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brandweer Ldr Verhuisd
Loosdrecht, do 22 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De brandweer in Loosdrecht kan vanaf 2 februari nog sneller eerste hulp verlenen in de regio vanaf de tijdelijke post op de Dennenlaan.

persbericht

Snellere uitruk brandweer Loosdrecht
vanuit nieuwe (tijdelijke) locatie

De brandweer in Loosdrecht kan vanaf 2 februari nog sneller eerste hulp verlenen in de regio. Vanaf februari is de Brandweer Gooi en Vechtstreek post Loosdrecht, tijdelijk op een nieuwe locatie, Dennenlaan 31, gevestigd. De brandweer is daar 24 uur per dag paraat. Twee brandweerlieden kunnen met een snel voertuig direct uitrukken. Zij bieden alvast eerste hulp en verkennen de situatie ter plaatse. Vervolgens sluiten collega’s zo snel mogelijk aan. Op deze manier wordt de aanrijtijd voor de brandweer binnen de regio bij een calamiteit versneld.

Tijdelijke locatie

Voor het onderbrengen van de 24-uurs bezetting bij de brandweerpost Loosdrecht bleek de huidige brandweerkazerne aan de Oud-Loosdrechtsedijk te klein. Omdat de kazerne ook niet meer voldoet aan de huidige normen wordt er aan een nieuwbouwplan gewerkt. In de tussentijd neemt de brandweer de tijdelijke locatie op de oude gemeentewerf aan de Dennenlaan in gebruik. De locatie is de afgelopen maanden geschikt gemaakt. Voor de uitruk is een uitrit naar de Rading gecreëerd. Op zaterdag 31 januari a.s. wordt de tijdelijke brandweerpost formeel in gebruik genomen.

Start nieuwbouw

De oude kazerne wordt gesloopt na vaststelling van het bestemmingsplan en het beschikbaar stellen van het benodigde geld door de gemeenteraad. Daarna wordt op dezelfde locatie de nieuwe kazerne gebouwd. De bouw duurt ongeveer 8 maanden en start naar verwachting in de 2e helft van 2015. De start hangt verder nog af van de bestemmingsplanprocedure en de benodigde bouwvergunning.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief