WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ron Wever naar Waterschap
Wijdemeren, za 28 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Waterschapsverkiezingen. Het CDA werpt Ron Wever uit Kortenhoef in de strijd die op plaats 32 gesteund wordt door Jan Verbruggen, de Wijdemeerse CDA-fractievoorzitter.

Deze tekst uit onderstaand persbericht trof ons vooral: "Het CDA wil dat de waterschapbelastingen niet verder stijgen. Dat is alleen mogelijk met democratische controle, duidelijke keuzes en goed toezicht op uitvoerende organisaties zoals Waternet."
Jaren geleden kregen wij van alle partijen die meededen aan de Waterschapsverkiezingen soortgelijke flinke teksten. Maar na de verkiezingen bleef het jarenlang oorverdovend stil. De term "Verkiezingen" wekt de indruk dat er iets te kiezen is en dat je later kunt zien of lezen of jouw keuze invloed had. Daar is ons echter helaas nooit iets van gebleken. Het Waterschap is een soort zoetwateroester, die eens in de vier jaar even open gaat voor de verkiezingen en zich dan weer hermetisch sluit.

Lagere Waterschapslasten

Dat neemt niet weg dat wij Ron Wever (CDA), André Spils (VVD), Ton Vendrig (Vecht), Wiegert Dulfer (Uw tuin regenklaar) en alle andere kandidaten veel succes wensen bij deze verkiezingen, want het zijn allemaal even aardige en goedwillende kandidaten voor het Waterschap AGV. En ze willen allemaal lagere Waterschapslasten!

persbericht

Waterschapsverkiezingen: 'Uw stem is veel waard'

Ook voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart is uw stem veel waard. Kiest u voor een partij waarbij eenzijdige belangen voorrang krijgen, bijvoorbeeld natuur en recreatie? Of kiest u voor het CDA dat alle belangen zorgvuldig afweegt? Zeker in Wijdemeren zijn natuur en recreatie belangrijke onderwerpen. Maar het gaat natuurlijk ook om veiligheid, schoon water, voorkomen van wateroverlast, duurzaamheid en beperkte waterschaplasten.


Ron Wever (links) en Jan Verbruggen.

In de afgelopen bestuursperiode heeft het CDA ingezet op een ander, minder autoritair communicatiebeleid. Geen eenzijdige besluiten van het waterschap, maar eerst inwoners betrekken bij het beleid. CDA-kandidaat Ron Wever: "Of het nu gaat om peilbeheer of versterking van dijken. Er moet 'met' inwoners en niet alleen 'over' inwoners worden gepraat. Desnoods aan de keukentafel! CDA-bestuurder Gerard Korrel heeft dat uitstekend opgepakt. Zo is voor de Horstermeer een nieuw peilbesluit genomen dat op een ruim draagvlak van de bewoners mag rekenen. Door de nieuwe aanpak is de bestaande onrust in de verschillende polders in het werkgebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht goeddeels verdwenen. Voor het CDA een belangrijk winstpunt!"

Droge voeten

Wever: "Het CDA wil dat wij droge voeten houden en niet meer 'natte natuur' gaan maken of (delen van) polders onder water gaan zetten. Bestrijden van verdroging en het beheer van het waterpeil moeten we anders en slimmer gaan aanpakken."
Daarnaast vindt het CDA dat je van water en natuur moet kunnen genieten. Dus zoveel mogelijk openbaar toegankelijk houden en geen wandel- of fietspaden afsluiten.

Bagger en legakkers

Al jaren wordt gediscussieerd over de baggerproblematiek van de Loosdrechtse Plassen. Watergangen en doorvaart verslechteren en de karakteristieke legakkers vallen geleidelijk ten prooi aan het water. Ron Wever: "Met verschillende partijen is nu een akkoord bereikt. Onder regie van het Plassenschap wordt bagger uit de plas op de legakkers gebracht. Daarmee worden twee problemen in één klap aangepakt. Het CDA juicht dat toe en vindt dat waterschap dit project vol moet steunen. Wij kunnen immers de problemen niet langer door blijven schuiven."

Waterschapbelastingen

Het CDA wil dat de waterschapbelastingen niet verder stijgen. Dat is alleen mogelijk met democratische controle, duidelijke keuzes en goed toezicht op uitvoerende organisaties zoals Waternet. Wever: "Terugwinning van grondstoffen is als duurzaamheidsmaatregel voor het CDA belangrijk, maar levert ook besparingen op. Duidelijke keuzes en goed toezicht heeft gewerkt bij een van de belangrijkste projecten van de afgelopen jaren: het schoonmaken van de Vecht. Een omvangrijke klus waarbij het waterschap ruim binnen het budget is gebleven."

Lokale kandidaten

Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht bestrijkt een groot gebied. Daarom is het van belang dat er inwoners van Wijdemeren met veel lokale kennis in het bestuur worden gekozen. Voor het CDA is dat Ron Wever uit Kortenhoef (plaats 6). CDA-fractievoorzitter Jan Verbruggen (plaats 32) is lijstduwer.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief