WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wandelen met NaMo
's-Graveland, do 26 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De komende maand organiseert Natuurmonumenten voorjaarswandelingen over de buitenplaatsen in 's-Graveland. Ook kan Trompenburgh bezocht worden.

persbericht

Voorjaarswandelingen op de buitenplaatsen in ’s-Graveland

Ontdek op zondag 8 maart buitenplaats Jagtlust met de boswachter van Natuurmonumenten. Op 21 en 27 maart kun je mee met een reeëntocht in het Corversbos. Wandel op 28 maart mee over het bijzondere landgoed Gooilust en kijk binnen in landhuis Trompenburgh.

Wandel mee en ontdek Jagtlust op 8 maart

De krokussen op de buitenplaats Jagtlust zijn elk voorjaar weer een bezienswaardigheid. Het gazon voor de fraaie theekoepel ziet dan paars van deze prachtige voorjaarsbloeiers. Ga mee met de boswachter en ontdek nog meer bijzonders tijdens deze wandeling; zoals het historische speelhuisje voor kinderen, het hunebed, de grot, het oude landhuis en de 12 apostelen: een groep van 12 kastanjebomen in een kring. Deze wandeltocht voor volwassenen duurt 2 uur. De wandeling start om 10.30 uur.

Oog in oog met een ree op 21 en 27 maart

Ga in de avondschemering op pad met de boswachter en ontdek reeën in het Corversbos bij Hilversum. Veel mensen hebben weleens een ree gezien. Je hoort gekraak in de bosjes, je kijkt en ziet nog net iets bruins in de verte verdwijnen. Reeën komen veel voor in Nederland, maar ze zijn schuw. Onze boswachter weet waar ze zich ophouden en dat vergroot de kans op een ontmoeting met deze prachtige dieren! De wandelingen starten om 18.00 uur en duren 1,5 uur.

Wandeling Gooilust en kijken in landhuis Trompenburgh op 28 maart

Geniet van natuur én cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Wandel mee over het bijzondere landgoed Gooilust. Het tweede deel van de excursie staat helemaal in het teken van het prachtige landhuis Trompenburgh. Je mag zelfs binnen een kijkje nemen! Laat je verrassen! De wandeling start om 10.00 uur en duurt 1,5 uur.

Wandeling boeken

Reserveer van tevoren via de website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek. Of ga langs bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
F. Siemensma
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief