WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bruisend Dorpshart Ldr
Oud Loosdrecht, wo 25 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Masterplan voor Het Loosdrechts Terras (voorheen Dorpscentrum) is vastgesteld. Wethouder Theo Reijn verwacht een bruisend dorpshart met horeca, winkels en woningen.

persbericht

Gezamenlijk plan voor Het Loosdrechts Terras is klaar

De gemeenteraad van Wijdemeren heeft het Masterplan voor Het Loosdrechts Terras vastgesteld. Inwoners en ondernemers hebben uitgebreid in de plannen meegedacht. Wethouder Reijn: 'Er ligt nu een breed gedragen plan voor het realiseren van een bruisend dorpshart met horeca, winkels en woningen. Een impuls voor dagjesmensen en verblijftoerisme.'

Inwoners en ondernemers hebben meegedacht

Het masterplan voor Het Loosdrechts Terras is in nauw overleg met omwonenden, ondernemers en ontwikkelaars opgesteld. Op verschillende manieren hebben zij meegedacht en er is een inspraakprocedure geweest. De gemeenteraad waardeert alle inzet door het Masterplan nu vast te stellen. Binnenkort worden de betrokkenen uitgenodigd om het resultaat te vieren.

Commissie en gemeenteraad

Na het verwerken van de inbreng van inwoners en ondernemers heeft de raadscommissie Ruimte & Economie zich uitgebreid laten informeren over het Masterplan en de ontwikkeling van Het Loosdrechts Terras. De gemeenteraad heeft het Masterplan ten slotte in haar vergadering op 19 februari jl. vastgesteld. Het masterplan wordt nog aangevuld met een plan voor parkeergelegenheid.

Aanbestedingsprocedure

Het Masterplan is basis voor de selectie van een marktpartij die het dorpshart gaat ontwikkelen. Naar verwachting wordt de markt eind maart uitgenodigd om mee te doen aan de aanbestedingsprocedure. Marktpartijen kunnen zich dan tot eind mei inschrijven. De gemeente hoopt voor de zomervakantie het meest geschikte voorstel bekend te kunnen maken. Alle omwonenden worden actief op de hoogte gehouden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief