WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Er is geen Paradox
Wijdemeren, wo 18 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De paradox van Putter (Cor Koster) beschrijft volgens Putter een niet bestaand probleem. Gemeenschappelijke regelingen zijn nuttig en nodig, zonder probleem vindt hij.

(In zijn eerdere bijdrage betoogde Cor Koster dat het gebrek aan democratische controle in gemeenschappelijke regelingen juist voor relatief kleine gemeenten veroorzaakt dat de raad steeds minder te zeggen krijgt. )

putter

Lijden aan een paradox?

Lijdt Putter aan een paradox? Wat heet lijden. Cor Koster lijdt daarentegen aan een veel voorkomende maar al eeuwenlang gekende afwijking: als je elkaar maar lang genoeg napraat over welke onzin dan ook, dan wordt het vanzelf de waarheid.

Ik hou vol dal kleine gemeenten een zege zijn voor de mensheid. Bestuur dicht bij de mensen, herkenbare bestuurders,grote betrokkenheid bij alles wat van belang is, geen mallotige uitbreidingen of vernieuwingen. Fusies zijn duur.

Ik hou vol dat er niets mis is met gemeenschappelijke regelingen voor gemeentegrens overschrijdende voorzieningen. Brandweer, vuilophalen, zorg, gemeenschappelijk wil zeggen dat je er met elkaar over gaat. Daar is een prima democratische structuur voor te bedenken. Het wil niet zeggen dat je als raadslid of wethouder de zaak maar op zijn beloop laat omdat “ je er toch niks aan kan doen”.

Ik hou vol dat veel problemen ontstaan door een overvloed aan ingewikkelde, betuttelende, onbegrijpelijke en overbodige regelingen, waar je respectievelijk hondsdol of stapelgek van wordt.

En wat Wijdemeren betreft: het zou toch te gek zijn als een gemeente met 25.000 inwoners in één van de rijkste gebieden van Nederland, met zelf een schat aan natuur en landschap, niet zelfstandig zou kunnen functioneren.

Paradox: een schijnbare tegenstrijdigheid, die bij nader inzien waar blijkt te zijn. Zo spreekt de Dikke Van Dale.

Dat compliment van Cor Koster accepteer ik gaarne

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief