WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het zit Putter niet Lekker
Kortenhoef, wo 18 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter spuit zijn gram over de oude DB-fractie, wethouder Theo Reijn en de redactie van de WWK.

putter

Het zit me niet lekker

Er zit me iets niet lekker en ik weet eigenlijk zelf niet of dat wel terecht is Ik leg het aan u voor.

Destijds slaagden twee leden van de Dorpsbelangenfractie in de gemeenteraad er in om de meerderheid van die fractie zover te krijgen dat ze stemden voor het plaatsen van bloembakken op Noordereinde en Zuidereinde in ’s-Graveland. Met nogal veel mondeling en schriftelijk geweld haalden ze van alles uit de kast en zij verwierven zo de steun. Wat natuurlijk opviel was, dat die twee leden er een zeker belang bij hadden, de ene woonde aan het Zuidereinde de andere aan het Noordereinde. Maar was het wel een belang? En hoe groot was dat belang? Hadden ze zich niet wat meer bescheiden moeten opstellen? Het zat me toen al niet lekker.

Kersverse wethouder Theo Reijn heeft als een van zijn eerste daden de toekomstrichting van Wijdemeren gewijzigd. Stichtse Vecht en Weesp ruilde hij in voor Hilversum en hij ging zelfs zo ver om ons te verrassen met zijn opvatting dat een fusie een goed idee zou zijn.

Sinds 5 februari 2008 staat Theodorus Henricus Aloysius Maria Reijn ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Hilversum. Een waaierd van geweldige verdiensten wuift ons tegemoet. Maar bovenal wordt zijn “inzet voor de Hilversumse gemeenschap geprezen.“ Dat is natuurlijk heel mooi en het is hem van harte gegund maar het geeft mij stof tot nadenken. Heeft hij belang bij de koerswijziging van Wijdemeren? En hoe groot zou dat belang dan wel kunnen zijn? Had hij zich niet wat meer bescheiden moeten opstellen? Het zit me niet echt lekker.

Zie ik spoken? Heb ik onvoldoende vertrouwen in het handelen van onkreukbare en respectabele mensen?

Eigenlijk wilde ik op deze plaats met een foto van Theo erbij de tekst van het Gulden Boek publiceren daarbij de opmerking: “Het is altijd goed te weten met wie je te doen hebt”.

De hoofdredacteur van deze webkrant weigerde zijn medewerking.
Ook dat zit me niet echt lekker

Putter

Naschrift WWK

De slotzin van Putter vraagt om een toelichting.

Het verzoek van Putter was om de complete tekst uit het Gulden Boek van Hilversum integraal te publiceren met een foto. Hij vroeg de WWK redactie om een foto te kiezen uit het archief van de WWK om die er boven te plaatsen. En dat was nog niet alles. Hij vroeg of de WWK er dan ook nog een gouden lijst om zou kunnen fabrieken.

Die combinatie was een bruggetje te ver. Putter wilde impliciet met de tekst en de ge-photoshopte foto aantonen dat wethouder Theo Reijn (CDA) de kwade genius is achter het voorstel om te fuseren met Hilversum. Een soort vijfde colonne in zijn ogen.

In een ingezonden stuk in de WWK mag iedereen vrijwel alles uiten wat hij vindt, zolang het de fatsoensnormen niet overschrijdt. De trouwe lezer weet dat.

Maar om nu actief mee te werken aan de totstandkoming van een Putter met onze foto's van Theo Reijn en het Photoshoppen daarvan ging ons net wat te ver, ook al omdat de wethouders Frijdal (VVD), Van Rijkom (PvdA/GL), Van Henten (CDA) en burgemeester Martijn Smit het besluit, waar Putter Theo Reijn (CDA) van beticht, ook mede namen zonder aantekening van een afwijkend minderheidsstandpunt.

En wat is de relevantie? Theo Reijn woonde en werkte lang in Hilversum. In het Gulden Boek wordt hij daarvoor bedankt. Mooi, maar dat maakt hem nog niet meteen verdacht.

Rik Jungmann

PS. Hieronder vindt u alsnog de tekst uit het Gulden Boek, die ons aangeleverd werd door Putter (waarvoor dank). Dan bent u weer helemaal op de hoogte. Oordeel zelf.

Gulden Boek Hilversum

THEODORUS HENRICUS ALOYSIUS MARIA REIJN
geboren 8 juni 1951

De heer Theo Reijn is een geboren en getogen Hilversummer uit een echte Erfgooiers familie. Na zijn middelbare schoolopleiding in Hilversum, volgde hij met succes de detailhandelsvakschool in Utrecht. Na zijn opleiding begon zijn werkzame leven in de detailhandel. Al snel vielen zijn ondernemende en bestuurlijke kwaliteiten op.

Daarnaast was hij vele jaren actief in het club- en buurthuiswerk. Zo was hij geruime tijd lid van de Stichting Wijkraad Van Riebeeck en als zodanig, met groot succes, speciaal belast de coördinatie van het jongerenwerk. Na zijn verhuizing naar Hilversum-Noord werd hij secretaris van het Club- en Buurthuiswerk in Noord.

Als detaillist in Hilversum-Noord was hij elf jaar lang voorzitter van het winkelcentrum aldaar en hij trad toen ook toe tot het algemeen bestuur van de Hilversumse Ondernemingsvereniging STRO. In 1991 volgde zijn benoeming tot Algemeen Secretaris van de STRO. Vanuit die positie heeft hij op beroepsmatige wijze de belangen van de Hilversumse ondernemers meer dan voortreffelijk behartigd bij overheden en instellingen.

Met onvermoeibare inzet en kundigheid functioneerde hij in een reeks van overlegorganen, verenigingen en stichtingen, onder andere in de Overleggroep Binnenstad, het Parkeer Overlegplatform, de Stichting Hilversum City, de Stichting Culturele Manifestatie Hilversum en vele anderen. Met zijn persoonlijke betrokkenheid was hij voor veel ondernemers een steun en toeverlaat. Met raad en niet zelden met daad stond hij hen ter zijde.

Niet alleen plaatselijk maar ook regionaal stond hij voor de belangen van de Hilversumse ondernemers, bijvoorbeeld in het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening Midden-Nederland, als regiomanager Gooi- en Eemland van het MKB en in het Algemeen Bestuur van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland. Daar was hij lid van de commissies: Ruimtelijke Ordening en ook Detailhandel, Ambacht en Horeca. Op provinciaal niveau acteerde hij in het Sociaal Economisch Overleg Noord-Holland (SER).

Naast zijn werk voor de Hilversumse ondernemers was hij ook zeer betrokken bij de sociale infrastructuur van Hilversum. Hij is nu voorzitter van de Stichting Versa/SIS.

Theo Reijn is een zeer betrokken persoon, die zich zowel in als naast zijn werk op vele terreinen heeft ingezet en zich nog steeds inzet voor de Hilversumse gemeenschap.

Als dank daarvoor eert het gemeente bestuur hem door deze bijschrijving in het Gulden Boek van de gemeente Hilversum.

Besluit van burgemeester en wethouders van Hilversum

d.d. 5 februari 2008

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Putter e.a.
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief