WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vrijwilliger bij Sypesteyn?
Nieuw Loosdrecht, za 14 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 25 februari organiseert Kasteel-Museum Sypesteyn bijeenkomsten voor mensen die vrijwilliger willen worden bij het Kasteel.

persbericht

Sypesteyn zoekt versterking vrijwilligersgroep
Loosdrecht, woensdag 25 februari

Ooit gedroomd van uw eigen romantische kasteel? De actieve vrijwilligers in en rond kasteel-museum Sypesteyn willen dat gevoel van ‘ons kasteel’ graag met u delen.

Op woensdag 25 februari organiseert Sypesteyn de jaarlijkse voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe enthousiaste vrijwilligers. U bent van harte welkom om 11.00 uur of 19.30 uur op het kasteel, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 in Loosdrecht. U komt binnen via de poort naast het kasteel.

De vrijwilligers laten u graag zien wat zij doen en vertellen u daarbij waarom zij het belangrijk vinden dat zij hun energie geven aan het kasteel-museum en het landgoed. Het onderhoud en de rondleidingen worden in hoofdzaak door hen uitgevoerd. De zo verkregen besparingen en opbrengsten komen voor honderd procent ten goede aan de Stichting Sypesteyn, die verantwoordelijk is voor het voortbestaan van dit unieke romantische kasteel met zijn historische tuin en veelzijdige collectie.

Er is veel te doen op Sypesteyn

- Rondleidingen geven aan bezoekers. Een prima manier om u in te leven in de persoon van Jonkheer Henri van Sypesteyn en te ontdekken met welke gedrevenheid hij de meest aparte voorwerpen aan zijn verzameling wist toe te voegen. En dan gaat het absoluut niet alleen over het befaamde Loosdrechtse porselein;

  • Ontvangen van bezoekers, verkoop van entreekaartjes en artikelen in de museumwinkel;
  • Allerhande onderhoudsklusjes doen;
  • Begeleiden van kinderpartijtjes;
  • Assisteren bij de bruiloften op Sypesteyn;
          - Samen met de conservator eeuwenoude kunstvoorwerpen schoonmaken;
          - Tuinieren onder leiding van een echte vakvrouw: tuinbazin Henny van der Wilt.
Sypesteyn komt nog veel handen tekort voor een gezonde exploitatie. Elk uurtje dat u óók helpt is meegenomen. Bijna alle activiteiten zijn aan u op maat aan te bieden. En wat het belangrijkste is: het is echt leuk! Kom dus ook op woensdag 25 februari, 11.00 uur of 19.30 uur. Het wordt op prijs gesteld als u uw komst even meldt op 035 - 5823208 of info@sypesteyn.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief