WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio-lezing 20 december
Kortenhoef, di 8 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 20 december 2015 organiseert de OSG een Nescio-lezing door Wim Dooge met de titel 'Hoe verbeelden kunstenaars de komst van Jezus door de eeuwen heen?'.

persbericht

Beelden van Jezus door de eeuwen heen

Op zondag 20 december 2015 organiseert de Oecumenische Streekgemeente een Nescio-lezing door Wim Dooge met de titel ‘Hoe verbeelden kunstenaars de komst van Jezus door de eeuwen heen?’


Maria met kind, Adriaan van Weezel

Sinds de 12e eeuw hebben kunstenaars, ieder op hun eigen wijze, de komst van Jezus op aarde verbeeld.
Het is fascinerend te zien welke verhalen uit de adventsperiode zij kiezen en hoe zij deze afbeelden.
Ook is het boeiend te zien hoe hun houding t.o.v. Maria en het Jezuskind door de eeuwen verandert.

Wim Dooge studeerde economie en filosofie in Rotterdam, Heidelberg en Amsterdam.Hij is werkzaam geweest in de profit- en non-profit sector.Tegenwoordig  geeft hij lezingen en cursussen op het gebied van filosofie, cultuur, beeldende kunst en literatuur.

Het concert rond deze ‘Kerstlezing ‘ zal worden verzorgd door het Hobbema Pianotrio bestaande uit: Jussi Paananen, viool, Jeanny Berkens, cello en Yumi Toyama, vleugel.  

Rond de lezing zullen zij werken spelen  van   Ludwig van Beethoven (1770-1827)
                  Piano Trio No.7 in B-flat major, Op.97 ‘Archduke’
                  I.    Allegro moderato
                 II.    Scherzo. Allegro
En van   Sergei Rachmaninov (1873-1943):   Trio élégiaque No.1 in G minor (1892)
Als slot:  -additional songs - Christmas (surprise)  

Jussi Paananen groeide op in Finland en begon met vioolspelen toen hij 5 jaar oud was. Vanaf zijn 18e studeerde hij aan het conservatorium van en  met het diploma docerend musicus op zak studeerde hij verder aan het conservatorium van Rotterdam. Jussi speelt op een viool uit 1922, gebouwd door Hongaarse vioolbouwer Janos Spiegel.

Jeanny Beerkens groeide op in Maastricht, waar zij aan het conservatorium cello  en piano  studeerde. Zij vervolgde haar studie aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam waar zij 1988 afstudeerde. Ze heeft veelvuldig opgetreden in binnen- en buitenland o.a. met het Conjunto Iberico cello octet. Jeanny is verbonden aan diverse  muziekscholen.  Ze bespeelt een cello die in opdracht van het Nationaal Instrumentenfonds in 2011 is gebouwd door Annelies Steinhauer in Hilversum.

Yumi Toyama begon met piano spelen op 3-jarige leeftijd in Japan. Ze behaalde haar Bachelor of Music in Baltimore en haar Master’s Degree aan de Chopin Academy of Music in Warschau. Op Internationale concoursen won ze diverse prijzen. Tegenwoordig werkt Yumi vanuit Amsterdam en ze treedt regelmatig op als solist en kamermusicus binnen en buiten Nederland.  Ze ook een passie voor het begeleiden van jong pianotalent.

Het Hobbema  Pianotrio werd in juli 2014 opgericht, na het succes van het  eerste gezamenlijke optreden van Yumi, Jeanny en Jussi  tijdens een zomeravondconcert op Texel. Door hun Finse, Nederlandse en Japanse afkomst verschillen zij wat betreft culturele achtergrond, maar zij hebben ook ieder een geheel eigen temperament. U zult merken dat dit een spanning oplevert die gunstig doorwerkt in hun samenspel.

Informatie

Aanvang: 11.00 uur
Oude Kerkje Kortenhoefsedijk 168 Kortenhoef
Entree: € 8,00   kinderen vrij   

Zie voor uitgebreidere informatie over hetgeen de OSG te bieden heeft:  www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief