WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Robin Gerritsen Vierde
Loosdrecht, di 11 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 21 juli vertrok Loosdrechter Robin Gerritsen (26 jaar) naar Los Angeles. Tijdens de Special Olympics werd hij vierde op het onderdeel judo.

Tijdens de Special Olympics werd Robin vierde op zijn onderdeel. Robin Gerritsen woont en werkt bij Abrona Robberse Eiland. Vanmiddag werd hij door burgemeester Martijn Smit in het zonnetje gezet.


Burgemeester Martijn Smit met Robin Gerritsen

De Special Olympics zijn te vergelijken met de Olympische Spelen, maar dan voor mensen met een verstandelijke beperking. De Nederlandse ploeg, Team NL, bestond uit 94 personen. Er waren acht judoka’s en twee judocoaches.

Toen Robin zes jaar oud was, begon hij in Eemnes met judo. Hij begon in een reguliere groep. Na jaren trainen kwam hij in 2009 in aanraking met gehandicapten-judo (G-judo) in Utrecht. Tijdens een internationaal toernooi in Denemarken werd Robin opgemerkt door de bondscoach van het G-judo. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Robin trainde mee met het Nederlands team en deed mee aan (internationale) wedstrijden. Hij won de ene medaille na de andere.

Plezier in het sporten

Naast zijn werk traint Robin ongeveer vier uur in de week bij BeTeR judo in Amsterdam. Ook traint hij regelmatig met het Nederlandse team. Voor Robin is het plezier in het sporten het belangrijkst. Zijn medailles zijn leuk, maar het leukste vindt hij de vrienden die hij over de hele wereld maakt.

Aandacht voor aangepast sporten

Het is belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten. In de regio Gooi en Vechtstreek is er daarom veel aandacht voor aangepast sporten. De negen regiogemeenten zijn gezamenlijk aangesloten bij een stimuleringsproject van Sportservice Noord-Holland. Op www.aangepastsporten.info vindt u meer informatie over dit stimuleringsproject.

bron
Wijdemeren
foto
Wijdemeren
auteur
Wdm/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief