WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eilanden weer Schoon
Kortenhoef, di 14 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vrijdag hebben de jachthavens en Natuurmonumenten de eilanden in de Wijde Blik opgeruimd. Er kwam een aanhanger vol troep vanaf.

persbericht

Eilandjes Wijde Blik opgeruimd voor vaarseizoen

Afgelopen vrijdag heeft Natuurmonumenten samen met de jachthavens rond de Wijde Blik en vrijwilligers de eilandjes in diezelfde plas opgeruimd. Die worden veel gebruikt, waarbij bezoekers vaak veel afval achtergelaten. Na de gezamenlijke opruimactie van de natuurorganisatie en jachthavens liggen de eilandjes er weer netjes bij.

Verbrande boten en meubels

Ottenhome, Jachthaven Kortenhoef, Jachthaven Maarten Fokken en Natuurmonumenten hebben de handen ineengeslagen om alle rommel op te ruimen. “In drie uur tijd hebben we ongeveer 200 kilo aan afval opgeruimd” aldus boswachter Esther Rust. “Je schrikt echt van wat je allemaal tegenkomt. Verbrande polyester boten, oude barbecues, tuinmeubilair en heel veel glas. Hieruit blijkt dat sommige mensen het verpesten voor de rest. Vooral dat glas is gevaarlijk omdat het slecht te zien is. We hebben het nu gelukkig weg kunnen harken.”

Eigen rommel meenemen

Eén keer per maand, tijdens het vaarseizoen dat ongeveer loopt van april tot oktober, ruimen twee medewerkers van Natuurmonumenten de eilanden op. “Dat is structureel en hebben we zo ingepland. Als het heel mooi weer is, dan is het ook druk op de plas en laten veel mensen hun rommel achter. Het kan dan zomaar gebeuren dat we iedere week uitvaren en aan het schoonmaken zijn. We proberen dit probleem onder de aandacht te brengen en hopen dat mensen hun eigen rommel wat vaker meenemen.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Nat.monumenten
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief