WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes verslaan Crusaders
Loosdrecht, ma 13 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Loosdrechtse Hilversum Hurricanes versloegen in een American Footballwedstrijd voor het eerst in elf jaar de Amsterdam Crusaders.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes winnen
voor het eerst in 11 jaar van koploper Amsterdam.

Zondagmiddag 12 april namen de Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht het op tegen huidige koploper en verliezend finalist van vorig jaar de Amsterdam Crusaders. Waar iedereen de Amsterdam Crusaders zag als de gedoodverfde favoriet zag voor het Nederlands kampioenschap dit jaar, wisten de Hurricanes ze te verassen.

Amsterdam begon sterk en wist door twee knappe drives de score in hun voordeel te brengen.  Door een goede run en een bal door de lucht kwam de ruststand op 12-0, omdat Amsterdam beide PAT niet door de palen wist te krijgen. Na de rust kantelde de hele wedstrijd. Hilversum kwam veel feller uit de kleedkamer, en wist Rogier Tielen de tegenpartij te onderscheppen en deze terug te lopen voor een eigen touchdown, 12-6.  Na een mislukte punt wisten de Amsterdammers een safety te scoren waardoor de stand op 14-6 kwam. Door de Amsterdammers compleet op het verkeerde been te zetten wist de aanval van de Hurricanes door een pass van Maurice Tielen op Nick da Costa langs zij te komen. 14-14.

Hierna was het Hilversum die vlak voor tijd via een field goal het winnende punt binnen kon trappen, maar de kick van Tim Beuckens werd geblokt, waardoor verlenging volgde. Dankzij een pass van wederom Maurice Tielen op Stephan Rasch scoorde de Hurricanes als eerste maar miste de PAT. De verdediging van de Hurricanes lieten zich alleen niet van de wijs brengen en wisten de aanval van de Amsterdammers te stoppen, waardoor voor het eerst in elf jaar van de Crusaders werd gewonnen. De volgende wedstrijd moeten de Hilversum Hurricanes weer tegen de Amterdam Crusaders, dit maal uit op 26 april in Amsterdam.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief