WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Avondje uit op Rading 1
Nieuw Loosdrecht, vr 5 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Claudia McCullough uit Loosdrecht reageert op haar eerste bezoek aan een commissievergadering, in dit geval die over het Bos van Hacke en de ijskelder.

Dossier Eikenrode

ingezonden brief

Avondje uit

Sinds een tijdje woon ik in Loosdrecht vlakbij het Bos van Hacke. Een prachtig stukje natuur dat publiekelijk toegankelijk is voor een ieder die zin heeft in een wandelingetje.
Mooi toch?!

Zeker, en vanuit die gedachte bezocht ik woensdagavond de commissievergadering Ruimte en Economie op het gemeentehuis. Het Bos van Hacke stond namelijk op de agenda, want de ijskelder was dichtgegooid. Ja, eerst begreep ik dat niet helemaal, maar enig speuren op het web verschafte mij een heleboel informatie! Er is blijkbaar al lange tijd gedoe omtrent het landgoed. Fijn dat je dan als omwonenden met je gemeente in gesprek kunt!

Het was mijn eerste keer op zo'n vergadering, maar zo verwachtingsvol als ik er binnen liep, zo gedesillusioneerd ging ik er weer weg.

Mijn indruk: ze zijn een eigen plan aan het trekken. Wat ze doen is hooguit om gesputter in de kiem te smoren. Waarschijnlijk afwisselend aan de kant van de eigenaar en de kant van de omwonenden. Ik hoor niets dat duidt op een wens tot een daadwerkelijke open overlegstructuur.

De deur voor de kelder is klaar, maar we storten nu modder, want er is accuut gevaar.
(let's not warn the people in the neighbourhood). We stellen de mensen met wie we de afspraak tot openheid hebben NIET op de hoogte. Als deze mensen daar ontstemd over zijn en dat laten horen noemen we dat een twitter-hetze (dat bekt politiek wel lekker..).

En als er de volgende keer iets moet gebeuren stellen ze de vrienden van het bos daarvan ECHT wel op de hoogte! Tenzij het gaat om gewone onderhoudswerkzaamheden... Zoals het volstorten met zand van een monument, waar we straks weer een deur voor gaan hangen die nu wel al klaar is, maar pas komt als het hek er staat.

Nu woon ik hier net, maar ik had de indruk dat juist dit hek een van de grootste struikelblokken was voor de omwonenden.

En eerlijk waar; hoe gek wil je het hebben?!?!

Wat ik mijn mede dorpsbewoners wel wil aanraden is: bezoek eens zo'n vergadering! Doe het gewoon, maak er een avondje uit van! Dit is een hele nieuwe vorm van entertainment.

Claudia McCullough
Nieuw Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief