WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dieren uit Kuil bevrijd
's-Graveland, do 16 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gabe Wielinga (13) vond nabij het landgoed Bantam in 's-Graveland een diepe valkuil waarin al flink wat dieren waren gevallen. Hij hielp met de bevrijding van de dieren.

persbericht

Jongen (13) bevrijdt dieren uit diepe kuil

Afgelopen weekend struinden de dertienjarige Gabe Wielinga en zijn vader door de bossen rondom Hilversum. In het bos van het Goois Natuur Reservaat, aangrenzend aan buitenplaats Bantam te ’s-Graveland, viel Gabe’s oog op een gat in de grond, afgedekt met takken.

Hij haalde de camouflage weg en zag onderin het gat allerlei dieren krioelen. Snel riep hij de boswachters Koen Frantzen en Peter Pardoen van Natuurmonumenten erbij en toonde ze het gat. Samen met de boswachters bevrijdde de stoere Gabe 10 kikkers een aantal padden, salamanders en zelfs 2 ringslangen. Ze brachten de gestreste dieren naar het onlangs afgesloten natuureiland op buitenplaats Bantam van Natuurmonumenten. In dit rustgebied kunnen de dieren bijkomen van de schrik en in alle rust verder leven.

Boswachter Pardoen was erg verbaasd bij het zien van het diepe gat: ‘Wie doet zo iets! Nu zaten er nog relatief kleine dieren in, maar hazen, konijnen, vossen, dassen of zelfs een reekalf hadden een even gemakkelijk slachtoffer kunnen zijn. Als Gabe het gat niet had ontdekt hadden de dieren het waarschijnlijk niet overleefd. Ze konden er niet zonder hulp uit komen.’ Boswachter Frantzen voegt eraan toe: ‘Ik ben blij dat deze jonge natuurliefhebber zo oplettend is geweest. We hebben het gemeld aan de boswachters van het Goois Natuur Reservaat, ze gooien het gat dicht en houden het in de gaten.’

Veel dank namens Natuurmonumenten aan deze jonge boswachter in spe!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief