WIJDEMEERSE WEBKRANT
R.J. Groen Onderscheiden
Nederhorst den Berg, wo 26 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanavond ontving de heer R.J. Groen uit Nederhorst den Berg een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Smit.

persbericht

De heer Groen uit Nederhorst den Berg
benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Op 26 november ontving de heer R.J. Groen uit Nederhorst den Berg een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit. De uitreiking vond om 18.30 uur plaats in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam tijdens een door de heer Groen georganiseerd concert. Dit concert markeerde ook het einde van een bijna 50 jaar durende carrière.

De heer Groen heeft een buitengewone, unieke en belangrijke rol gespeeld op het gebied van de Nederlandse klassieke muziek. Sinds 1965 is hij ontdekker van jeugdig muzikaal talent en begeleidt hij artiesten bij hun carrière naar het nationale en internationale concertpodium, waaronder grote namen als Jaap van Zweden en Emmy Verheij. Op zijn eigen cd-label ‘Verdi Records’ produceerde hij daarnaast vele opnames met vaak jonge solisten die daarmee waardevolle ervaring opdeden. Door met andere platenmaatschappijen samen te werken gingen veel van deze opnames de hele wereld over.

Concertorganisator

Gedurende bijna vijf decennia organiseerde de heer Groen concerten van nationale en internationale solisten (waaronder Youri Egorov) in grote zalen als het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, maar ook in kerken en zalen in kleinere dorpen en steden. Daarmee droeg hij bij aan de verrijking van het culturele erfgoed en stelde hij iedereen in Nederland in de gelegenheid om kennis te maken met klassieke muziek. Het bijzondere aan deze concertreeksen was dat ze zonder subsidie en geheel voor eigen rekening en risico tot stand kwamen, ook in financieel minder goede tijden.

Officier in de Orde van Oranje Nassau

Uit de verdiensten van de heer Groen blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Het Kapittel voor de Civiele Orden kent de heer Groen een Koninklijke Onderscheiding toe in de Orde van Oranje-Nassau in de graad van Officier.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief