WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Parkeermeter bij het Bos
's-Graveland, di 25 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de Telegraaf stond vandaag dat Natuurmonumenten betaald parkeren gaat invoeren bij natuurgebieden en bij evenementen.

Er is een enquête gehouden onder de leden. De meerderheid van 59% is tegen de invoering van parkeervergoedingen bij de terreinen van Natuurmonumenten. Bij niet-leden is het begrip voor de maatregel nog lager. 66% van de ondervraagde niet-leden heeft geen begrip voor de maatregel.

Volgens de Telegraaf zijn de minderheden uit de enquête desondanks voldoende voor Natuurmonumenten om de parkeermaatregelen door te zetten. Een woordvoerster zegt dat de bereidheid om te betalen voor parkeren groter is dan de vereniging had verwacht.

In april volgend jaar zullen de leden van Natuurmonumenten geïnformeerd worden over de parkeervergoedingen. De opbrengst van het parkeren gaat naar 'meer, betere en leefbare natuur'. Dat kost geld en dat moet ergens vandaan komen... :aldus Natuurmonumenten.

Verkoop hout

Op de website van Natuurmonumenten troffen wij een persbericht aan waarin staat dat de vereniging in september een contract heeft afgesloten met drie houthandelaren die het hout dat uit de bossen van Natuurmonumenten komt, landelijk gaan verkopen. Ook hiermee zal de kas van Natuurmonumenten aangevuld worden ten behoeve van het beheer van de bossen.

bron
Teelegraaf
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief