WIJDEMEERSE WEBKRANT
Warinschool Schaakkampioen
Wijdemeren, zo 23 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Warinschool uit Nederhorst den Berg heeft voor de derde keer op rij de Wijdemeerse titel in het schoolschaak gepakt. En hoe.

ingezonden bericht

Warinschool voor derde keer schaakkampioen

De Warinschool uit Nederhorst den Berg heeft voor de derde keer op rij de titel gepakt. En hoe.


Johan en Patrick kijken elkaar verbaasd aan
wanneer een snelle en eenvoudige winst over het hoofd wordt gezien in de
laatste partij van het schoolschaaktoernooi.

Het team waar Johan Verburg les aan geeft won bijna al haar partijen met 4-0, zowel in de voorrronde als in de finale. Alleen het team waar Patrick Kreuning les aan geeft, van de Sint Antoniusschool, wist een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

De Sint Antoniusschool legde dan ook beslag op de tweede plaats. Samen gaan zij in maart in Amersfoort de eer voor onze dorpen hoog houden.

De  andere teams uit de finale van respectievelijk de Regenboog en de Curtevenneschool krijgen geen schaakles, daarom is het best knap dat ze zich toch voor de finale wisten te plaatsen.

De wisselbeker is nu definitief voor de Warinschool, volgend jaar dus een nieuwe wisseltroffee. De eerste school die er in 10 jaar in is geslaagd om deze beker te winnen. Daarmee is er een einde gekomen aan het 10-jarig jubileum en gaan we hopelijk op weg naar de volgende tien jaren. Maar het is afwachten of dat haalbaar is met allerlei fusieplannen die onze gemeente boven het hoofd hangen.

Terugkijkend op de afgelopen tien jaar zie ik toch dat er wel het een en ander positief is veranderd. Naast dat ik op straat vaak wordt herkend als de schaakmeneer, is er in drie dorpskernen behoefte ontstaan aan schaakles. De kinderen vinden het heel duidelijk een mooie sport, al vindt men soms het spelletje interessanter dan de lessen. Mede daardoor worden soms nog onnodig stukken weg gegeven. Ik vermoed dat de Sint Antoniusschool daar ook de punten heeft gemorst.

Zonder de vele sponsoring had dit toernooi vermoedelijk geen 10 jaar kunnen bestaan, dus daarom bij deze: Oogmerk Briljant, Berko, The Kids, Birkhoff, De Drie Dorpen, Uitgeverij De Arend, Smallenburg, W. de Jongh, Roan, CW ’76 en Sturkenboom, Hartelijk bedankt.

Last but not least: de vrijwilligers van de afgelopen 10 jaar, sommigen maar één keer, anderen doen al jaren mee, met die laatste groep wil ik starten: Gabri van den Schootbrugge en Johan Verburg. Verder: Petra Rakké, Henk Cornelissen, Dick de Winter, Sieg Boesschoten en last but not least: Herman van Eekeren. De laatste is nu dik in de negentig en kon het af en toe niet laten foute zetten terug te nemen, maar ondanks zijn zeer hoge leeftijd is hij nog elke week te vinden bij de Schaakvereniging Wijdemeren. Waarom? Omdat hij als kind geboeid werd door een spelletje gemaakt van wat hout.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ingezonden bericht
foto
ingezonden bericht
auteur
ingezonden bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief