WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bomenkap Noordereinde
's-Graveland, wo 19 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 24 november start Natuurmonumenten met het verjongen van een deel van de bomenlaan op het Noordereinde.

persbericht

Start Laanverjonging Noordereinde 's-Graveland

Op 24 november start Natuurmonumenten met het verjongen van een deel van de bomenlaan op het Noordereinde. Dit betekent dat er een aantal bomen wordt gekapt en hiervoor in de plaats nieuwe bomen geplant worden. De werkzaamheden duren tot eind december.

Laanverjonging

De bomen die gekapt worden bevinden zich in een aftakelingsproces. Al geruime tijd worden ze nauwlettend in de gaten gehouden tijdens de boomcontroles. Omdat de bomen afsterven, vormen ze dood hout. Dit betekent dat grote takken spontaan afbreken. Dit levert gevaarlijke situaties op voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Voor de bomen die worden verwijderd op het Noordereinde plaatst Natuurmonumenten 21 lindes terug. Hierdoor ontstaat weer een mooi en evenwichtig laanbeeld. De werkzaamheden worden uitgevoerd langs de openbare weg ter hoogte van buitenplaats Schaep en Burgh en Boekesteyn en voor Villa Labora.

In het kader van het herstelplan wordt ook achter Villa Labora, op buitenplaats Boekesteyn de laan verjongd. De verwijderde bomen worden vervangen voor 19 beuken. Ook deze werkzaamheden vinden plaats van eind november tot eind december.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief