WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dorpsavonden over Fusie
Wijdemeren, wo 19 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college herstelt de Dorpsavonden in ere. De directe aanleidingen daarvoor zijn de fusie met Hilversum, de wijzigingen in de zorg en het beheer van de openbare ruimte.

In een week tijd 'doet' het college de vier grootste kernen van Wijdemeren.

website Wijdemeren

Dorpsavonden

Begin december komt het college van burgemeester en wethouders naar u toe om u te informeren over drie actuele onderwerpen. Het college gaat graag met u in gesprek en kan vragen beantwoorden.

Op het programma:

Inrichting en beheer van uw omgeving

De gemeente wil meer ruimte bieden aan initiatieven van inwoners en ondernemers bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. U kunt steeds meer zelf meedenken en meedoen bij de inrichting van uw dorp. Aan het Spanker in Loosdrecht onderhouden de buren bijvoorbeeld samen een buurtkruidentuin. Is dat ook iets voor u en uw buren? Of hebt u als ondernemer een idee voor uw (bedrijfs)omgeving? De gemeente gaat graag met u in gesprek.

Zorg, werk en welzijn in 2015

Krijgt u zorg of hulp? Bent u mantelzorger? Vanaf 1 januari 2015 verandert er misschien iets voor u. De gemeente wordt verantwoordelijk voor een heel aantal taken op het gebied van (jeugd)hulp, zorg, en werk vanaf 2015. Wilt u weten wat de gemeente straks voor u kan betekenen? En wat een sociaal wijkteam is? Kom langs op de dorpsavond.

Mogelijke fusie van gemeente Wijdemeren

Gemeenten krijgen steeds meer taken en verantwoordelijkheden vanuit de Rijksoverheid en moeten dit doen met minder geld en minder mensen. Voor een kleine gemeente als Wijdemeren is dit een lastige opgave en daarom zijn we de afgelopen jaren steeds meer gaan samenwerken. Op verzoek van de provincie Noord-Holland heeft de gemeenteraad een zienswijze over de toekomst van onze gemeente ingebracht. Deze zienswijze houdt een fusie op de middellange termijn in. Wat vindt u belangrijk voor uzelf en voor uw dorp? Het college hoort het graag van u.

Heeft u zelf een dringende vraag?

Heeft u andere vragen of onderwerpen die u graag met het college wil bespreken? Kom langs!

Waar en hoe laat?

  • Maandag 8 december, 19.30 uur, gemeentehuis, Loosdrecht (Nieuw- en Oud-Loosdrecht, Breukelenveen e.o.)
  • Dinsdag 9 december, 19.30 uur, De Dillewijn, Ankeveen
  • Donderdag 11 december, 19.30 uur, De Dobber, Kortenhoef/’s-Graveland
  • Maandag 15 december, 19.30 uur, Het Spieghelhuys, Nederhorst den Berg

Inloop vanaf 19.00 uur. Mocht u op de avond bij u in de buurt niet in de gelegenheid zijn, kom dan gerust naar een andere avond.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
---
auteur
website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief