WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Warinschool goed van Start
Wijdemeren, ma 24 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Warinschool ging met Robert, Edward, Mark, Martijn en Jesse naar de finales van het regionaal schoolschaaktoernooi, georganiseerd door SV Hoogland en de SGS.

ingezonden bericht

Warinschool goed van Start

De Warinschool ging met een team bestaande uit Robert, Edward, Mark, Martijn en Jesse naar de finales van het regionaal schoolschaaktoernooi, georganiseerd door SV Hoogland en de SGS. Dit onder grote belangstelling van ouders en de hoofdmeester, de organisatoren van het schoolschaaktoernooi en een maatschappelijk stagiair.

De eerste ronde moesten de jongens tegen een team uit Tuindorp, die verloren ze met 4-0, Tuindorp zou uiteindelijk zesde worden. Vervolgens werd er met 4-0 gewonnen en in de derde ronde was het een gelijkspel tegen de Emmaschool 3 uit Bussum. Die schaakschool zat met maar liefst 3 teams in de finale. Dan begin je toch, als toeschouwer te hopen, 6 punten uit 12 partijen en nog niet op de helft.

Na de pauze liep het echter wat minder en werd 3x op rij verloren, waarbij Jesse als enige een puntje scoorde. Bij het ingaan van de laatste ronde stond het team op de 19e plek, van de 20 teams. Door een goede overwinning in de laatste ronde tegen het Commenius uit Naarden werd er met 2.5-1.5 gewonnen en eindigde het team op een zestiende plaats, net een plaatsje hoger dan de overburen uit Nigtevecht, de Flambouw. Niet zo hoog als vorig jaar, maar daar de kinderen allemaal nog niet in groep 8 zitten kunnen ze van Johan Verburg nog wat trucjes en andere nuttige dingen leren, volgend jaar gaan ze vast weer een paar plaatsjes stijgen.

De teams die de regio gaan vertegenwoordigen tijdens het NK zijn: De Spits uit Utrecht, De Emma 1 uit Bussum, de Juliana uit Bilthoven, de Juliana uit Barneveld en de Binnentuin uit Leidsche Rijn.

Uiteraard wensen we hen veel succes.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief