WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herstart Dorpscentrum Ldr
Oud Loosdrecht, vr 14 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren maakt een herstart van het Dorpscentrum met de nieuwe naam Het Loosdrechtse Terras. Midden 2013 mislukte de samenwerking met Heilijgers.

Het oudste bericht in ons dossier over het Dorpscentrum dateert van 29 juni 2001. Van voor de herindeling. En toen liep de ontwikkeling al enige tijd...

Dossier Dorpscentrum Oud Loosdrecht

persbericht

Bewoners en ondernemers actief betrokken:
Herstart voor centrumplan Loosdrecht

Onder de noemer Het Loosdrechts Terras wordt de komende maanden een nieuw masterplan voor het centrum van Oud-Loosdrecht gemaakt. Het kleinschalige plan moet een natuurlijk dorpscentrum voor Oud-Loosdrecht opleveren. De gemeente Wijdemeren betrekt omwonende burgers en bedrijven en toekomstige bewoners en ondernemers actief bij het opstellen van het masterplan. Deze participatie start op 16 april en moet in de zomer tot een masterplan leiden dat door het gemeentebestuur van Wijdemeren vastgesteld kan worden.

In de afgelopen jaren is al eerder nagedacht over een dorpsplein met een centrumfunctie voor Loosdrecht. De Oud-Loosdrechtsedijk aan de oneven zijde tussen de nummers 213 en 235 leent zich daar het beste voor. Hier is zowel ruimte voor de woningen als voor winkels en andere bedrijven en er kan een aantrekkelijk plein aan het water komen. De plannen zoals die bedacht waren door de betrokken ontwikkelaar bleken echter financieel niet haalbaar en onvoldoende aan te sluiten op de woonwensen van Loosdrechters en andere geïnteresseerden. Omdat er wel behoefte is aan nieuwe woningen in Oud-Loosdrecht èn er een brede behoefte aan een gezellig dorpshart bestaat, maakt de gemeente een herstart, waarbij de mening van omwonenden, geïnteresseerden en ontwikkelaars vanaf het begin worden meegenomen.

Inbreng van bewoners en ondernemers

Dit participatietraject start met een informatiebijeenkomst op woensdag 16 april in het gemeentehuis. Hier wordt informatie gegeven over het masterplan zoals dat wordt voorbereid en de manier waarop bewoners en ondernemers hun inbreng kunnen hebben. Daarna volgen nog twee kleinschaliger denktankbijeenkomsten, waaraan ook weer bewoners en ondernemers deelnemen. Door hier ook mogelijke projectontwikkelaars bij te betrekken wil de gemeente de kans op daadwerkelijke realisatie van de plannen vergroten. Via een online meningspeiling kan vervolgens een grote groep Loosdrechters zich in de tweede helft van april van dit jaar uitspreken over de ontwikkelingrichtingen. Dat oordeel wordt verwerkt in een concept Masterplan voor het centrumgebied. Na de zomer stelt het gemeentebestuur van Wijdemeren dit vast, waarna de inspraakprocedure en vervolgens de uitvoering van de plannen kan beginnen.

De gemeente heeft de begeleiding van het participatietraject in handen gegeven van een onafhankelijke externe partij, De Wijde Blik uit Amsterdam. Het Masterplan wordt opgesteld door Rho adviseurs uit Rotterdam.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief