WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
36knopen fietst Alpe d'Huez
Loosdrecht, ma 12 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Team 36knopen zal gaan voor maximaal resultaat op de Alpe d'Huez en daarmee een bijdrage leveren aan de opbrengst voor het KWF en de stichting Alpe d'HuZes.

ingezonden bericht

Zeilers fietsen voor het goede doel
Bergsma classic 2014

Team 36knopen zal op 5 juni wederom gaan voor een maximaal resultaat op de Alpe d’Huez en daarmee een grote bijdrage leveren aan de opbrengst voor het KWF en de stichting Alpe d’HuZes.

In de aanloop hier naar toe werden er vele trainings kilometers gemaakt rondom Loosdrecht, maar ook toertjes in het Oosten en het zuiden van het land. Climax is de Bergsma classic. Hierbij wordt er gestart bij de Koninklijke zeilvereniging in Loosdrecht en gefinished bij de zeilvereniging de Twee Provinciën in Paterswolde.


Vertrek uit Loosdrecht richting De Zodde.

Het was dit jaar, afgelopen zaterdag, een slechte dag om te fietsen.  Heel veel regen, maar gelukkig wel de wind in de rug dan wel van opzij, waaronder de classic verreden werd. Start om half 9 na de koffie op de KWVL, lunch in Emmeloord en warme douche en borrel in Paterswolde. De route leiden de groep via de Vecht, Flevopolder, Weerribben, Assen naar Paterswolde. Nederland op z’n mooist, maar helaas ook heel nat op zaterdag 10 mei.

36Knopen bestaat uit zeilers uit de regio Loosdrecht, Rotterdam, de Kaag en Friesland. Van de KWVL zijn het Henk en Benjamin Bergsma, Peter en Dorine Hoogendam, Frouke en Sabine Romkes, Wanda Heijst, Sander Jorissen, Gerard van der Krogt en Monique van Driessel die meedoen met Alpe d’Huzes.

Vorig jaar heeft team 36knopen voor het eerst meegedaan aan Alpe d’HuZes en haalde toen maar liefst € 295.000,= met elkaar op. Ook dit jaar zijn er diverse acties met de groep en individueel opgezet om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor het noodzakelijke onderzoek naar de behandeling van kanker.

Stichting Alpe d’HuZes heeft als ultiem doel om kanker binnen 20 jaar van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte te doen brengen. Afgelopen jaren hebben ze al meer dan 104 miljoen euro hiervoor beschikbaar gesteld voor onderzoek en daarmee hoopgevende resultaten op divers vlak bereikt.

Alle informatie over Alpe d’HuZes, de bestedingen van alle gelden en team 36knopen kunt u vinden op www.opgevenisgeenoptie.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief