WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Snelheid is het Probleem
's-Graveland, ma 30 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jop Braams uit 's-Graveland vindt de redenatie van Douwe van Essen over de steun die deze uitspreekt aan het adres van wethouder Theo Reijn merkwaardig.

Update 2-7-2014, 10.56: Frans Duurland, de voorzitter van de Advies Commissie Verkeer, zet in een korte reactie onderaan dit bericht een misverstand recht.

Discussie gesloten

Met deze ingezonden brief sluiten wij voor het moment maar weer enige tijd de discussie over bloembakken, straatjuwelen, maatregelen, kosten en emoties. (Hij komt vanzelf de komende veertig jaar weer terug.) Red WWK

ingezonden brief

Graag reageer ik op de merkwaardige redenatie van de heer Van Essen over het optreden van de heer  Reijn. Ik ga er maar van uit dat de heer van Essen niet aan één van de drukke wegen van Wijdemeren woont, anders sprak hij wel anders.

Niet het vele verkeer is namelijk het probleem, dat was immers al bekend, de vaak idiote snelheden die gereden worden. De vorige wethouder heeft geprobeerd die snelheid in te dammen. Dat daarbij misschien niet helemaal gelukkig is geopereerd is jammer, het is in elk beter dan helemaal niets doen. Dat doet namelijk de huidige wethouder namelijk, wiens belangen mij tot op heden overigens ook niet helemaal duidelijk zijn gezien zijn vele zittingen in commissies in de gemeente Hilversum.

Nu zijn de snelheidsremmers weg en er is geen geld voor herinrichting. Met dank aan automobilisten die wel 2 tot 3 minuten  vertraging hadden op het Noordereinde en de belangen van Theo Reijn.

Mijn kind speelt daar, mijn huisdier loopt daar. Ik woon daar. Graag eens wat meer respect en inleving voor ons bewoners van de "snelwegen".

Jop Braams
's-Graveland

Naschrift WWK:

Jop Braams gaat er vanuit dat Douwe van Essen "niet aan één van de drukke wegen van Wijdemeren woont". Het is impliciet te lezen in de ingezonden brief van Douwe van Essen dat hij aan de Kortenhoefsedijk woont.

Het kan zijn dat dat één van de "snelwegen"van Wijdemeren is, of niet. Of dat zo is moet de Advies Commissie Verkeer (ACV) maar met tellingen en snelheidsmetingen vaststellen. Die is er voor.

Red. WWK

Reactie ACV:

Frans Duurland, de voorziter van de ACV, reageerde op het naschrift. Hij schreef:

Ik heb je reactie op een stukje over het verkeer gezien. Je schrijft “Of dat zo is moet de Advies Commissie Verkeer maar met tellingen en snelheidsmetingen vaststellen. Die is er voor.”

Dat is formeel onjuist. Onze commissie waakt over het verkeersbeleid en geeft het College gevraagd en ongevraagd advies. De gemeente moet voor de eventueel benodigde informatie zorgen, wij kunnen hooguit kijken of dat voldoende gebeurt. De Kortenhoefsedijk staat overigens op de lijst met de top 10 (top 13) van verkeersknelpunten.

Frans Duurland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief