WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Superprovincie
Wijdemeren, do 19 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het kunststuk van minister Plasterk (Bussum), de superprovincie bestaande uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht heeft schipbreuk geleden.

De minister heeft weinig geluk met zijn portefeuille. Begin dit jaar kostten zijn uitspraken over de NSA, de AIVD en afluisteren door de geheime diensten hem bijna zijn baan, omdat hij had verklaard dat de AIVD niet mee deed. Dat bleek wel zo te zijn.

Toen de minister begon aan zijn klus was zijn streven om alle gemeente in Nederland op te schalen naar minimaal 100.000 inwoners. Voor Wijdemeren was dat de aanleiding om met Weesp en Stichtse Vecht in gesprek te gaan (samen net boven de 100.000 inwoners). Dat streven is inmiddels in de ijskast beland. Althans, niemand heeft het er meer over.

Zijn derde megaklus, het samenvoegen van de drie provincies, werd vandaag door GroenLinks en D66 vakkundig gedemonteerd. Er werd de afgelopen dagen over gesproken met die partijen, omdat PvdA en VVD samen tekort komen voor een meerderheid in de eerste Kamer. Zij kwamen er niet uit, waarmee het kabinetsplan schipbreuk leed.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief