WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Revival van Jazzfestival
Loosdrecht, do 5 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Peter Op de Beek sprak gisteren in. Hij pleitte voor subsidie aan de Stichting Het Loosdrecht Jazzfestival in oprichting die in september een Jazzfestival wil organiseren.


Voorzitter Peter op de Beek van de Stichting Jazzfestival Loosdrecht i.o.

Het college stelt voor om, verspreid over drie jaar, € 10.000 euro aan de Stichting geven voor het organiseren van een Jazzfestival in Loosdrecht. De eerste keer moet dat gaan gebeuren op 20 september.

De voorzitter van de Stichting i.o., Peter op de Beek vertelde dat de totale begroting van het Jazzfestival ongeveer € 50.000 bedraagt. De provincie heeft al € 5.000 toegezegd. Hij zou graag zien dat de gemeente als hoofdsponsor gaat optreden.

De commissieleden waren unaniem zeer enthousiast over het idee. Stan Poels (PvdA/GL) vroeg welke procedure gevolgd wordt voor de subsidieverstrekking. Erik Torsing (CDA) wilde weten of er met deze incidentele subsidie geen precedent werd geschapen. Ook Patricia Mossinkoff (D66) wilde het antwoord op de vraag van Erik Torsing weten.

Wethouder Joep Frijdal deelde mee dat het hier niet gaat om een normale subsidie, maar het gaat over geld uit het recreatiefonds dat gevuld wordt met toerismebelasting. Hij was het er wel mee eens dat voor de toekomst afspraken gemaakt moeten worden voor uitgaven als deze.

Het voorstel werd enthousiast ondersteund door de hele commissie.

bron
WWK
foto
Douwe ven Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief