WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nabrander WSV De Spiegel
Nederhorst den Berg, vr 10 januari 2014

Afgelopen zomer verloor Wijdemeren een zaak voor de Raad van State van de Bergse Watersport Vereniging De Spiegel. Marcel Maassen (DB) stelde die procedure aan de orde.


Ina Schutte (raadsgriffier), commissievoorzitter René Voigt (DB) en burgemeester Martijn Smit.

Dorpsbelangen wilde nog eens napraten over die procedure en vroeg in de raad van oktober om dat gesprek in de commissie Bestuur en Middelen te agenderen. DB stelde in het behandelverzoek dat de verdediging van Wijdemeren bij de Raad van State in de procedure tegen Watersport Vereniging De Spiegel erg zwak was. Marcel Maassen nam eerst wat gas terug. In het behandelverzoek was hij er met een te gestrekt been ingegaan vond hij, hetgeen hij ruiterlijk terugnam. Aansluitend verklaarde hij dat hij geen lid van de WSV was, wel aan de Dammerweg woont, maar te ver van de WSV af om er enige invloed van te ondervinden. Met andere woorden, geen enkel persoonlijk belang bij de kwestie heeft.

Marcel Maassen sprak zijn verbazing uit over het feit dat de verdediging van Wijdemeren eerst bij de Raad van State had aangevoerd dat er op de Dammerweg bij de Vereniging De Spiegel een ernstig parkeerprobleem bestaat en dat daarom het aantal ligplaatsen beperkt zou moeten worden. Toen staatsraad Wim Deetman echter doorvroeg en wilde weten of dat probleem onderzocht en gekwantificeerd was, bekende de verdediging dat er eigenlijk geen parkeerprobleem was. Maassen, die uit Nederhorst komt en de situatie ter plekke goed kent, was zeer kritisch op dit punt en vroeg zich af of de verdediging met een verkeerde boodschap op pad was gestuurd of dat er iets anders speelde. Andere belangen of invloeden.

Er viel even een stilte in de raadszaal. Burgemeester Smit, die als enige het collegefort verdedigde, bedankte Maassen voor het terugnemen van de zware teksten in het behandelverzoek, maar vond dat Maassen in de rest van zijn betoog die verzachting weer ruim had ingehaald. Hij verklaarde dat er absoluut "geen onregelmatigheden in dit huis voorkomen". De zaak zelf zit niet in zijn portefeuille, dus daarover ging hij niet in detail. Wel gaf hij toe dat de verdediging zich kennelijk niet goed genoeg had voorbereid op de zaak. (Indertijd zat het bestemmingsplan en de daaruit voortvloeiende procedure in de portefeuille van VVD wethouder Gerard Abrahamse.)

In tweede termijn steunde Felix Flameling (GL), ook een Berger, de uitspraken van Maassen (DB). Ook hij had zich verbaasd over de hele gang van zaken rond het bestemmingsplan en de zaak voor de Raad van State.

De kwestie ligt nu op het bordje van wethouder Gert Zagt (DB) die Ruimtelijke Ordening in zijn portefeuille heeft.

Lees ook:

04082013 WSV vs. Wijdemeren
08082013 Wijdemeren overtuigt niet
22082013 Omwonenden over De Spiegel
23092013 WSV De Spiegel wint bij RvS

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
Mail a Friend
zoek
nieuwsbrief