WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De SWW Trechter
Wijdemeren, do 2 januari 2014

Felix Flameling (GL) wijst erop dat de procedure om tot samenwerking te komen binnen SWW een soort fuik is die leidt tot fusie. CDA, GroenLinks en de PvdA zijn faliekant tegen.


Felix Flameling (GL)

ingezonden brief

De SWW-trechter

Dit stukje is een reactie voor openbaar gebruik naar aanleiding van de SWW-beschouwing In De Zijlijn.

De procedure , die moet leiden tot een zo groot mogelijke samenwerking tussen de drie gemeenten is een grote bestuurlijke trechter, gefabriceerd door de drie colleges, nadat Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht de kous op de kop hebben gekregen in voorgaand overleg met andere potentiële fusie- en/of samenwerkingskandidaten. In de trant van: we moeten wel, want de anderen willen ons niet. Hier zit een stevige kern van waarheid in.

Stapje voor stapje, geleid door een "spoorboekje", worden de raden door de procedure gevoerd. De colleges vragen steeds keurig toestemming aan de raden en zo gaan we onafwendbaar in de richting van een zware samenwerking, die uiteindelijk, in mijn visie, zal gaan leiden tot een gemeentelijke fusie.

De meerderheid van onze raad stemt in met elke stap, een meerderheid die steevast bestaat uit Dorpsbelangen, D66 en de VVD. Het standpunt van de VVD behoeft enige nuancering. Vanaf het moment dat de VVD uit het College stapte, is de VVD iets kritischer geworden, wellicht uit electoraal oogpunt.

De oppositie, bestaande uit CDA, de PvdA en Groenlinks, is, vanaf het begin van deze bestuurlijke
excursie,  mordicus tegen geweest. Wij zijn voor oriëntatie op het Gooi en hebben daarvoor zelfs de begroting voor 2014 afgewezen, die geheel gericht is op de sWW-samenwerking.

Een zwaar punt voor ons als oppositie is tevens dat onze bevolking niets is gevraagd, niet via een referendum, een poll of het burgerpanel.

Ook in De Zijlijn kwam het standpunt van de minderheid in de raad niet tot uitdrukking, vandaar deze aanvulling op de gedegen beschouwing.

Felix Flameling
Raadslid Groenlinks

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
Mail een Vriend
zoek
nieuwsbrief