WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Carnaval in Turfendonk
Kortenhoef, za 22 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Nog even en dan kan het aftellen beginnen, want zaterdag 1 maart begint het carnavalsweekend weer in Turfendonk.

persbericht

Carnaval in Turfendonk

Nog even en dan kan het aftellen beginnen, want zaterdag 1 maart begint het carnavalsweekend weer in Turfendonk! Turfendonk? Waar is dat nou weer? Eigenlijk is het heel simpel, tijdens carnaval heeft Kortenhoef een andere naam en dat is Turfendonk. Turfendonk is het thuishonk van de Kortenhoefse dans & carnavalsverenging De Turftrappers.

Om al in de feeststemming te komen was op 20 februari het schoolcarnaval in de St. Antoniusschool te Turfendonk. Prins Jeffrey en Adjudant Raymond waren samen met hun gevolg carnaval daar aanwezig, maar dit konden ze niet alleen dus werden ze bijgestaan door Jeugdprins Merijn, Jeugdprinses Doortje, Jeugdadjudant Robin en Jeugdhofdame Claudia. Met z’n allen hebben ze er een hele leuke dag van gemaakt met onder andere een optocht met de klomp!

Zaterdag 1 maart zal er een groot carnavalsfeest worden gehouden in hofpaleis “Het Akkoord” aan de Kwakel. Het feest begint om 20:30 uur en de toegang is gratis. Het thema van Prins Jeffrey en Adjudant Raymond is Entertainment en de Prins en Adjudant hopen dat iedereen in zijn/haar mooiste kostuum naar het carnavalsfeest komen. Het is natuurlijk altijd leuk om in een mooi kostuum te verschijnen maar je kan er ook nog leuke prijzen mee winnen. Om elf over elf worden namelijk de prijzen uitgereikt aan de best verklede personen en groepen, elk jaar weer spannend wie er gaat winnen. De dansmariekes zijn uiteraard ook van de partij en zullen weer een paar mooie optreden gaan verzorgen.

Zondag 2 maart zal er weer een mooie carnavalsoptocht gaan door Turfendonk, de optocht begint om 13:11 uur aan de Zuidsingel. Meedoen met de optocht? Zorg dan dat je uiterlijk om 13:00 uur klaar staat op de Zuidsingel!

Na de carnavalsoptocht is het om ongeveer 14:30 uur tijd voor het kindercarnaval in Hofpaleis “Het Akkoord”. Ondanks dat het kindercarnaval wordt het genoemd is het een feest voor jong en oud want iedereen beleefd elk jaar weer een super gezellige middag. De kinderen onder de 12 jaar krijgen een consumptiekaart voor gratis limonade en als ze naar huis gaan krijgen ze ook nog wat lekkers mee!

Driemaal Alaaf en tot het carnavalsweekend,

Dans & Carnavalsverening De Turftrappers

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief