WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD: Genoeg van Geheim
Wijdemeren, wo 5 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De VVD heeft genoeg van geheim overleg over grondexploitaties. Door niet deel te nemen wordt de partij ook geen geheimhouding opgelegd en kan zij vrijuit spreken.

ingezonden bericht

VVD fractie niet aanwezig bij besloten overleg grondexploitaties

De VVD fractie heeft het besluit genomen om as woensdagavond 5 februari niet naar het besloten deel van de commissie REO te gaan. Tijdens deze bijeenkomst wordt het voorstel herziening grondexploitaties behandeld; zoals u uit eerdere stukken van het college kunt opmaken zijn er in het recente verleden hierop al forse bedragen afgeschreven.

De reden dat de VVD fractie niet aanwezig wil zijn is tweeledig: enerzijds zijn er steeds maar geheime stukken die ter inzage liggen bij de griffie; raadsleden moeten overdag werken en kunnen niet altijd maar het gemeentehuis bezoeken om de stukken door te nemen.  Eigenlijk sta je dan als raadslid of fractie-assistent hierdoor op een achterstand t.o.v. de wethouder die het voorstel indient.  De geheimhouding wordt altijd gemotiveerd met  het argument dat openbaarheid  “de onderhandelingspositie van de gemeente kan schaden”.  Nu is dat een beetje een dooddoener want uit gegevens van het kadaster en gemeentelijke stukken valt veelal de boekwaarde van de stukken grond exact  te herleiden.  Dus wat is er eigenlijk op tegen om dergelijke zaken gewoon in de openbaarheid te behandelen ? 

Dit is gelijk de nadere reden waarom de VVD niet aan deze besloten vergadering zal deelnemen; volgens de VVD heeft elke burger het recht op openheid (transparantie) in al het handelen van de gemeente en dus ook het recht om te weten hoeveel er bijv. op elk project moet worden afgeschreven. De VVD vermoedt dat hier weer een aanzienlijke afschrijving wordt weggemoffeld en wil daar in het openbaar over kunnen praten. Door bewust weg te blijven zijn we niet gehouden aan de geheimhoudingsplicht en kunnen we er ook over debatteren.

Lijkt mij een gevalletje van het moet anders,  het kan anders.

Namens de VVD fractie.
Michiel van Balen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief