WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter over Hilversum
Wijdemeren, ma 15 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter wijst erop dat er weliswaar nog niks beslist is, maar dat de eerste stappen richting Hilversum toch al gezet zijn.

ingezonden bericht

Er is nog niks beslist.

Laat je niks wijsmaken. Er is nog niks beslist. We kunnen nog alle kanten op. Het zijn pas de eerste verkenningen. Ja, dat zal allemaal wel, maar de eerste stappen op de weg, die uiteindelijk leidt tot de verwoesting van Wijdemeren, zijn toch maar mooi genomen.

Maar gelukkig is de weerstand of, zo je wilt, de weerzin, al snel gemobiliseerd. D66 is in de gemeenteraad bezig met een referendum verordening. Dorpsbelangen werkt aan een grote enquête. Er is in Ankeveen een actiecomité opgericht dat luid en duidelijk van zich laat horen. En dat allemaal met dezelfde bedoeling:  laat de inwoners van Wijdemeren zich uitspreken over de te kiezen richting. Voor mij staat vast: nooit bij Hilversum. Waarom een fusie? Waarom zou Wijdemeren niet zelfstandig kunnen blijven? Ook wat dat betreft: laat je niks wijsmaken.

Er zijn nog wel twee dingen waarop ik zit te wachten. Dat is op de eerste verontwaardigde stemmen vanuit de VVD, die protesteren tegen het kiezersbedrog. “Wijdemeren moet zelfstandig blijven”was het eerste VVD speerpunt  van het verkiezingsprogramma. En als tweede: voor het CDA geldt eigenlijk hetzelfde , het landelijk beleid is altijd tegen verplichte fusies van bovenuit geweest. Een fusie is voor de mensen die er mee te maken krijgen een ingrijpende zaak. Daar behoren zelfs gekozen bestuurders niet alleen over te beslissen. Uit een stuk in het weekblad van Wijdemeren blijkt dat hun fractievoorzitter in de gemeenteraad die opvatting van zijn CDA niet deelt. Daarover zouden de plaatselijke leden wel eens diep mogen nadenken.

Hoe dan ook, dit is dan wel het begin, maar we gaan door met de strijd. We weten waarvoor we het doen. En we laten ons niet met een kluitje in het riet van het Wasmeer duwen.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief