WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Willie Das
Nederhorst den Berg, vr 5 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Willie Das uit Nederhorst den Berg is overleden. De dorpsgemeenschap verliest daarmee een stuwende en enthousiaste steunpilaar.

Een triest bericht. Een overlijdensadvertentie in de Gooi en Eemlander voor Wilile Das vandaag.
In ieder dorp heb je van die mensen die niets teveel is en die je bij ieder evenement weer als gangmaker of vrijwilliger tegenkomt. Zo iemand was Willie Das. De stuwende kracht achter toneelgroep Poefff, maar ook in actie bij de Pleinfeesten en speaker bij de aankomst van Sinterklaas. Wat langer geleden columnist bij Radio Wijdemeren. Altijd enthousiast, altijd vrolijk en hartelijk. En nooit stak zij haar mening onder stoelen of banken. Als Willie iets ergens van vond, dan kwam zij daar rond voor uit.


Willie Das in actie als speaker bij de aankomst van
Sinterklaas in Nederhorst den Berg op 19 november 2011.

Wijdemerengevoel

Ik leerde Willie Das rond 2002 kennen bij een ronde tafelgesprek bij Radio Wijdemeren waar Pieter van Walbeek, de dominee uit Ankeveen, Willie Das en ik vlak voor de Kerst waren uitgenodigd om rustig over van alles en nog wat te praten. Het was een lang gesprek van een uur, dat de drie gespreksgenoten, die elkaar voor die tijd niet kenden, altijd met een soort bandje aan elkaar verbond. Altijd leuk als je elkaar weer ergens tegenkwam. Toch een heel klein stukje Wijdemerengevoel, zo kort na de herindeling. Nederhorst den Berg zal haar missen.

Wij wensen de familie sterkte bij dit verlies.

Rik Jungmann
Kortenhoef

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief