WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: Enquête over Toekomst
Wijdemeren, wo 3 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelangen houdt binnenkort een enquête onder de inwoners van Wijdemeren over de toekomst van de gemeente samen met SWW, met Hilversum, met Weesp. Of op zichzelf.

Dossier Bestuur Gooi en Vecht

persbericht

Dorpsbelangen organiseert enquête over dreigende fusie

In de afgelopen weken heeft de discussie rondom de fusie tussen Wijdemeren en Hilversum zich verscherpt. Voor DorpsBelangen staat het als een paal boven water. Wijdemeren moet zo lang mogelijk zelfstandig blijven.

Samenwerking ok, fusie nee.

Ook andere bewegingen in onze mooie gemeente wijzen erop dat de inwoners die mening zijn toegedaan. Wijdemeren 2020 bijvoorbeeld heeft een snel groeiende aanhang van bezorgde Wijdemeerders.

Om te peilen hoe groot het verzet is, houdt DorpsBelangen binnen afzienbare tijd een enquête onder de inwoners van Wijdemeren. De belangrijkste vraag daarin is: ‘Wilt u dat Wijdemeren zelfstandig blijft?’

Tot nu worden in de politiek luchtballonnetjes opgelaten om te komen tot een fusie met Hilversum. Maar het nut van grote gemeenten is nooit aangetoond. Te grote gemeenten hebben meer na dan voordelen. Bovendien zal een grote gemeente de kleintjes opslokken en de beschikbare financiën ten gunste brengen voor de oplossing van ‘eigen’ problemen. Het eerlijk verdelen is er niet bij. Het nu florerende plaatselijke verenigingsleven zal daar de dupe van worden.

Ook na 1 januari zal een collegiale samenwerking met ons omringende gemeente haar vruchten afwerpen in tegenstelling tot een fusie met Hilversum, dat al eerder heeft aangetoond eerst zijn eigen zaakjes te regelen en dan pas verder te kijken.
In de enquête die DorpsBelangen gaat houden kan iedere inwoner van onze gemeente zijn of haar stem uitbrengen.

Maar nu al kan iedereen zijn zorgen kenbaar maken via het speciale formulier op de website van DorpsBelangen, en via het e-mailadres: meldpunt@dorpsbelangen.nu.

Wij nemen alle reacties serieus en zullen die laten horen waar dat maar mogelijk is. In de media, discussies, panels, commissies en in de gemeenteraad.

Want voor DorpsBelangen staat het belang van het dorp en zijn inwoners altijd voorop!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief