WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concert Daniël Stalpaert
's-Graveland, di 2 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdagavond 12 december geeft de Zuid-Amerikaanse vocale groep Bant een concert in de hervormde kerk aan het Noordereinde in 's-Graveland.

persbericht

De Daniël Stalpaert stichting organiseert een bijzonder concert

Een ontmoeting van ingetogenheid, gepassioneerde Argentijnse klanken en vreugdevol méér. Op eigen wijze samen en één in hun uitwerking op het publiek.

Rond de leidende solostem van BANT’s eigen Adriana Kegley – Mercedes Sosa waardig - en drie Zuid-Amerikaanse muzikanten vormt zich een mantel van vocale harmonieën en Creoolse ritmes. Passie en traditie spatten er vanaf. Samen weten zij contact te maken met het publiek en vertellen hun verhaal. Het jubilerende BANT eert het 50-jarige bestaan van Ramírez’ Misa Criolla en Navidad Nuestra. De groep vult dit programma eigenwijs aan met ‘Méér...’, ander repertoire, in eigen stijl en traditie. Alles vertolkt in een vernieuwde samenstelling.

De authenticiteit van de Misa Criolla en Navidad Nuestra vormen de basis voor dit concert van de vijftien zangers van Vocal Group BANT.

Hun eigenzinnigheid, beleving en gevarieerde repertoire werd en wordt telkens weer gewaardeerd. “Het is prachtig hoe oprecht jullie de Misa Criolla uitdragen. En dat hier in Nederland. Ongelooflijk!”, reageerde een verraste Zuid-Amerikaanse vrouw die een eerdere uitvoering van BANT’s Misa Criolla Plus meemaakte.

Artistiek leider Vocal Group BANT: Ronald Becker. Soliste: Adriana Kegley.
Muzikanten: Alvaro Pinto, Orlando Minio en Renato Freyggang.

Vocal Group BANT

BANT bestaat sinds 2004. De groep van vijftien zangers – gevorderde amateurs – presenteert muziektheater waarin identiteit en authenticiteit centraal staan. Hun theaterprogramma’s zijn samengesteld uit vocaal pop en jazz repertoire, maar putten ook uit de wereldmuziek en het klassieke repertoire [“Van Amy Winehouse tot Monteverdi”]. BANT werkte mee aan het project Namen en Nummers tijdens de dodenherdenking in Amsterdam, zong Misa Criolla. (www.vocalgroupbant.nl)

Informatie

Vrijdagavond 12 december, Hervormde Kerk, Noordereinde 14 ‘s-Graveland
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: 15,00 euro (12,50 voor donateurs) incl. hapje en drankje
Kaarten in de kerk

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief