WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Kortenhoefsedijk
Kortenhoef, do 24 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanavond besluit de gemeenteraad over de bloembakken. Douwe van Essen vraagt daarbij aandacht voor de situatie op de Kortenhoefsedijk, die altijd vergeten wordt.

Update 24-4-2014, 17.24: Martin Vuyk reageerde. Zie onderaan.

ingezonden brief

De Kortenhoefsedijk bestaat niet?

In de voormalige gemeente ’s-Graveland leed Dorpsbelangen (DB) bij de verkiezingen een verpletterende nederlaag, bijna 60% van haar kiezers maakte een andere keuze. En de grootste tegenstander van ‘de bloembakken’ (het CDA) behaalde een nauwelijks te bevatten winst: 158%!

Toontje lager

Wat doe je dan als verliezende partij? Je wonden likken, je beraden en je enigszins bescheiden opstellen. Maar DB en de actiegroepen langs de vaartwegen peinzen er niet over om een toontje lager te zingen, integendeel. Maar we hadden het kunnen weten, want de geschiedenis herhaalt zich.

Slachtoffer

Laat me uw geheugen even opfrissen. Vorig jaar dreigde DB op een gegeven moment aan interne verdeeldheid en ‘de bloembakken’ ten onder te gaan. Tot elke prijs moest dat worden voorkomen, dus werd de aandacht van het eigen falen afgewend. Slachtoffer werd verkeerswethouder Gerard Abrahamse (VVD) die het veld moest ruimen. Erg subtiel ging het er allemaal niet aan toe, maar ‘het doel heiligt de middelen’, nietwaar? Zo kon DB zelf de regie weer in handen nemen, orde op zaken stellen, de koers bijstellen en daarmee de gemoederen weer tot bedaren brengen. Zou je denken.

Ramkoers

Maar Jaap van Waveren (DB), toch zelden geroemd om zijn subtiele aanpak en verfijnde politieke antenne, kreeg ‘de bloembakken’ in zijn portefeuille, evenals het ‘landjepik dossier’. Amper aangesteld of hij lag al op ramkoers. Inwoners die hun beklag deden over het landjepikken liet hij weten: “…dat ze dan maar huur moesten betalen over hun eigen grond, dan bespaarden ze hoge juridische kosten” (!) De vaartbewoners werden heilig verklaard, de meer dan 2600 facebook tegenstanders oppervlakkig en dom genoemd, de bloembakken op het Noordereinde (voorlopig) blijvend verklaard en die op het Zuidereinde toegezegd. Theo Reijn (CDA) werd en passant door Jaap ook nog even gewaarschuwd: de verkiezingen zouden het CDA wel een toontje lager doen zingen. We kennen inmiddels de uitslag… En Jaap? Die viel buiten de electorale boot en komt voorlopig niet meer terug, zelfs niet als raadslid.

Onvermogen

Heeft DB nu echt niets van de verkiezingsnederlaag geleerd? Blijkbaar niet wanneer je, zoals lijsttrekker Gert Zagt dat in een persverklaring deed, het electorale pak slaag alleen wijt aan een heel klein (de bloembakken!) onderdeel van je beleid. Ook helemaal niet wanneer je, zoals René Voigt als voorzitter van de eerste commissievergadering na de verkiezingen de reglementen met voeten treedt door de inspreker van een vaartwegen-actiegroep, Joop Onderstal, meer dan de dubbele inspreektijd toe te staan. Extra onbegrijpelijk ook, omdat iedereen al jaren is getrakteerd op dezelfde litanie aan argumenten en een overmatige hoeveelheid zelfingenomenheid en dedain. Daarmee bewijst ook WADW weer eens dat het lak heeft aan de kiezers. En Ria Hennis (DB) onderstreepte ook nog maar eens het onvermogen van DB om de kiezer serieus te nemen door te pleiten voor een vervolgproef met bloembakken, op het Zuidereinde.

Kortenhoefsedijk

Waarom tellen bij DB en WADW de andere wegen en bewoners niet of nauwelijks mee? Neem nu de Kortenhoefsedijk. Door allerlei maatregelen elders, niet in het minst die vermaledijde bloembakken, wordt het daar steeds maar drukker. Met steeds meer (illegaal) zwaar vrachtverkeer, over een smalle weg zonder voet- of fietspaden voel je je als fietser en vooral voetganger duizendmaal onveiliger dan op het Noorder- en  Zuidereinde met hun vrijliggende fiets- en voetpaden.

Beterschap

Wethouder Abrahamse maakte het helemaal bont door tot driemaal toe, bij totaal verschillende gelegenheden, te beweren dat de Kortenhoefsedijk buiten de bebouwde kom ligt..! Desinteresse? Theo Reijn van het winnende CDA noemde bij zijn eerste optreden als wethouder eindelijk ook eens andere dan de vaartwegen. Maar weer werd de Kortenhoefsedijk niet genoemd. Theo beloofde beterschap. Ik zal hem er aan herinneren. Dat kan vanavond al wanneer er een ingezonden brief op de raadsagenda staat van de heer J. Schut, een verontruste bewoner van de Kortenhoefsedijk. In het verleden schreef hij ook al eens een dergelijke brief. Misschien krijgt hij nu wel de aandacht die hij verdient?!

Douwe van Essen, Kortenhoef
Douwe van Essen en dhr. Schut kunnen gerust zijn, in ons fractie-overleg op 22 april is reeds besloten dat de VVD deze brief op de agenda van de eerstvolgende commissie wil hebben. Dit zal vanavond dan ook ons verzoek aan de vz. zijn.

Martin Vuyk (bijna) raadslid VVD

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief