WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zondags Winkelen
Wijdemeren, zo 29 september 2013

Aanstaande donderdag wordt een initiatiefvoorstel besproken om de winkels in Wijdemeren de gelegenheid te bieden op zondag open te gaan.

Rommelig begin

Eerst was er sprake van een motie van de VVD en D66 die tijdens de raad van afgelopen donderdag ingediend zou worden. Tot onze verrassing werd dat donderdag plotseling een motie van de VVD over drie zondagen in december. Na enig heen en weer gepraat gaf VVD-voorman Joep Frijdal donderdag toe dat hij wegens drukke werkzaamheden een email van Felix Flameling gemist had. De motie bleek toch ook namens GroenLinks ingediend te zijn.
De motie redde het echter niet, omdat de meerderheid wist dat komende donderdag in de commissie een initiatiefvoorstel behandeld zou worden over de zondagse openstelling van winkels in Wijdemeren.

Donderdag vindt de behandeling plaats van een initiatiefvoorstel van de fracties D66, Siderius, VVD, GroenLinks en PvdA. Dan wordt een nieuwe winkeltijdenverordening voorgesteld waarmee winkels in heel Wijdemeren op zon- en feestdagen van 13.00 tot 19.00 open mogen zijn.

Nieuwe portefeuillehouder

De vorige keer dat verruiming van de openstelling op zondag aan de orde was, werd dat voorstel onder zware druk van wethouder Gert Zagt door Dorpsbelangen tegengehouden. (Ook het CDA stemde tegen, maar dat lag voor de hand.) De wethouder had de openstelling in zijn portefeuille en had zwaarwegende principiële bezwaren tegen de openstelling op zondag. De kwestie is nu de verantwoordelijkheid van burgemeester Martijn Smit.
Vorige keer stemde de burgemeester in het college mee met de portefeuillehouder. Ongetwijfeld doet hij dat dit keer ook (met zichzelf). Daaruit mag voorzichtig geconcludeerd worden dat het voorstel in meerderheid door het college geaccepteerd wordt. Als Dorpsbelangen dit keer niet onder druk wordt gezet door de eigen wethouder, dan zal de verruiming van de zondagsopenstelling na de raad van eind oktober een feit zijn.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief