WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zondag Winkels Open
Wijdemeren, vr 6 september 2013

Op 26 september dienen de VVD en D66 in de raad weer een motie in. om de winkels op zondag de mogelijkheid te bieden om open te zijn.

Update 7-9-2013, 13:59, Er stond 12 september in de tekst van onderstaand persbericht van de VVD. Dat moet 26 september zijn lliet men ons weten. Dan is de raad.

In de raad van 16 december 2011 deden de VVD en D66 (N.B. de coalitiepartners van DB) ook al een poging om de winkelopenstelling op zondag te verruimen. Zij vonden toen de fractie DB (toen nog maar negen zetels, waarvan acht aanwezig) en het CDA op hun weg. Waardoor de motie weggestemd werd. De motie zal de verhoudingen binnen de coalitie nog verder onder druk zetten.

persbericht

VVD en D66 gaan op donderdag 26 september in de raadsvergadering samen opnieuw een motie over de koopzondag indienen.

Directe aanleiding  voor deze motie is nieuwe winkeltijdenwet die op 1 juli van kracht is geworden. Een aantal beperkende bepalingen is komen te vervallen, gemeenten mogen nu zelf bepalen welke vrijstellingen zij willen verlenen.

De  VVD heeft in 2012 al een soortgelijke motie ingediend, die door D66 werd gesteund. Deze motie heeft het toen niet gehaald omdat de fractie DorpsBelangen om politieke redenen tegenstemde.

VVD en D66 willen dat winkeliers in Wijdemeren zelf de vrijheid krijgen te besluiten om (een deel van ) de zondag open te gaan. Veel van hun klandizie ziet men op de zondag richting Kerkelanden en de Hilversumse Meent gaan.

De motie wordt op dit moment voorbereid om het zo mogelijk te maken voor de middenstand om in het najaar en tijdens de komende feestdagen hier al van te kunnen profiteren

VVD en D66 hopen dat deze motie raadsbreed zal worden gedragen

Voor meer informatie:

Joep Frijdal, Fractievoorzitter VVD: tel: 06-53-900735
Nanne Roosenschoon, Fractievoorzitter D66, 06-50-512847

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief